Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan önemli açıklamalar; 2023 yılı ihracat rakamları açıklanıyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı ihracat verilerini açıklıyor.

02 Ocak 2024 Salı 15:15
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan önemli açıklamalar; 2023 yılı ihracat rakamları açıklanıyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

- (Türkiye ve bölgesinde yaşanılanlar) Doğal zenginliklerin yanı sıra bölgemiz dünya ticaret yollarının da tüm geneli itibariyle kalbinde bulunuyor. Dikkat ederseniz son dönemde patlak veren krizlerin ve gerilimlerin hemen hepsi ülkemizin yakın çevresinde yaşanmaktadır. Bu muhataralı tablo karşısında amacımız ülkemizin ticari kazanımlarını korumak ve geliştirmektir. Ülkemize uzanan hiçbir dostluk elini geri çevirmedik. Bize bir adıma gelene biz gerektiğinde koşarak gittik. Bundan geriye gidiş kesinlikle olmayacak. Türkiye dostlarının sayısını artırmaya devam edecek. Çeşitli art niyetli söylemlerle ülkemizi kardeş ülkelerden koparma girişimlerinin farkındayız.

- Sırf kökeninden dolayı insanlar horlanıyor, hakarete maruz bırakılıyor. İslam düşmanlığı ve yabancı düşmanlığına varan bir furya ile karşı karşıyayız. Burada Türkiye'ye ve Türkiye'nin çıkarlarına yönelik sinsi bir operasyon vardır.

- G-20 ülkeleri içinde en hızlı büyüyen 2'nci ekonomi olduk. Mal ve hizmet ihracatının gayrı safi yurt içi hasıla büyümesine katkısı yüzde 0.3 puan oldu. Üretimin güçlü etkilerinin son açıklanan istihdam verilerine de yansıdığını görüyoruz. Dünya'daki diğer ekonomiler gibi bizim de en büyük baş ağrımız enflasyondur. Enflasyonu tekrar tek haneli rakamlara indirmeyi planlıyoruz.

- 2023 yılı ihracatımız geçen yıla göre yüzde 0,6 artışla 255 milyar 809 milyon dolara ulaşarak Cumhuriyet tarihimizin rekorunu kırmıştır. Geçtiğimiz sene ihracat yapmayan ilimiz kalmadı. 2023 yılında en fazla ihracat yapan 5 ilimiz sırasıyla; toplam 59,4 milyar dolarlık ihracatla İstanbul birinci oldu. İstanbul'u Kocaeli takip ediyor. İzmir 3'üncü, Bursa 4'üncü ve Tekirdağ 5'inci sırada yer aldı.

Detaylar geliyor...

Son Güncelleme: 02.01.2024 15:38
Anahtar Kelimeler:
IhracatErdoğan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.