İmamoğlu'ndan deprem bölgesine gidenlere uyarı!

İBB Başkanı İmamoğlu, deprem bölgesine giden şahsi araçlarla ilgili uyarı yaptı ve Antakya’da telefonların çekmemesini gündeme getirdi.

09 Şubat 2023 Perşembe 14:33
İmamoğlu'ndan deprem bölgesine gidenlere uyarı!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Twitter’dan yaptığı açıklamalarda şahsi araçlarla deprem bölgesine gidiş konusunda uyarı yaptı ve Antakya’da telefonların çekmemesi konusunu gündeme getirdi.

Halk TV'de yer alan habere göre; İmamoğlu, “Hatay afet bölgesi için önemli uyarı” diyerek yaptığı ilk açıklamada, “Herkesin destek olma çabasını çok iyi anlıyoruz ancak şahsi araçlarla Antakya merkeze ve Hatay'a girmeye çalışan araçlar sebebiyle ambulans, kurtarma ekibi, iş makinaları ve yardım tırları ihtiyaç noktalarına ulaşamıyor” dedi.

Benzer bir çağrı da Haluk Levent'ten geldi. Kurucusu olduğu AHBAP derneğiyle deprem bölgelerinde çalışmalar yürüten Levent, Twitter'dan yaptığı paylaşımda şöyle dedi;

"Bölgeye kimse gönüllü olarak gelmesin Gerçekten çok kişi var. İnanın yarardan çok zarar olabiliyor. Profesyonel ekip , araç , gereç vs. gelebilir ama kalbi güzel gönüllü çalışmak isteyenler için gün bugün değil! Yarınlarda başlanacak çalışmalar daha önemli! Lütfen gelmeyin."

Bölgede telefonların çekmemesine dair de yazan İmamoğlu, “Yardımların Hatay'a sağlıklı dağıtımı için özenli olarak çalışıyoruz. Bölgedeki en önemli sorun Antakya'da telefonların çekmemesi. Kurtarma çalışmalarının sağlıklı ilerlemesi, çadır kurulum ve yardım dağıtım noktalarının bilgisinin depremzedelere ulaştırılması için bu çok önemli” ifadelerini kullandı.

Deprem bölgesinde telefonların çekmemesi iletişim konusunda büyük bir sorun yaratıyor. Yardım faaliyetine katılan yurttaşlar, telekominikasyon şirketlerinden günlerdir bölgeye seyyar baz istasyonları kurulması konusunda çağrılar yapıyor.

Anahtar Kelimeler:
DepremImamoğlu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.