Kimliği belirsiz çocuk sayısı açıklandı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kimliği belirsiz çocuk sayısını açıkladı. Bakanlık, kimliği tespit edilemeyen 282 çocuk daha bulunduğunu kaydetti.

15 Şubat 2023 Çarşamba 12:55
Kimliği belirsiz çocuk sayısı açıklandı

Türkiye'nin 10 ilini ve Suriye'yi vuran Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası kimliği belirsiz çocuk sayısı da gün geçtikçe artıyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından açıklanan bilgiye göre; yanında refakatçisi olmayan 1396 depremzede çocuktan 1114'ünün kimliğinin belirlendi ve bu çocuklardan 508'i kimlik kontrolleri sonrası ailelerine teslim edildi.

Bakanlık'tan gelen bilgiye göre refakatçisi olmayan 1396 depremzede çocuktan 712'sinin tedavisi sürerken; 167'sinin tedavisi tamamlandı. Tedavisi tamamlanan çocuklar, bakım amacıyla kuruma teslim edildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, hala kimliği tespit edilemeyen 282 çocuk daha bulunduğunu kaydetti.

Son Güncelleme: 15.02.2023 12:57
Anahtar Kelimeler:
Depremçocuk
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.