"Yerin kükreyişi bitmedi. Sarsıntılar 3 - 4 ay boyunca sürecek"

Jeofizik mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, depremlere ilişkin, "Yerin kükreyişi bitmedi. Sarsıntılar gittikçe küçülerek 3-4 ay boyunca sürecek" dedi.

07 Şubat 2023 Salı 11:17
"Yerin kükreyişi bitmedi. Sarsıntılar 3 - 4 ay boyunca sürecek"

Türkiye’yi sarsan depremlerin 2. gününde arama ve kurtarma çalışmaları devam ederken, depremzedelerin destek arayışı da sürüyor. Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6’lık depremlerin ardından ise bölgede gerçekleşen artçı depremler ise devam ediyor.

Depremlere yönelik Jeofizik mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Twitter hesabı üzerinden artçı depremler ile ilgili bir açıklamada bulundu. Ercan, “330 kilometre boyunca yerin kükreyişi bitmedi. Yoğun sarsıntılar gittikçe küçülerek 3-4 ay sürecek. 3-4 yılda dinginliğe anca erişecek. Olağanüstü bir kıran. Kalanların ne yazık ki yaklaşık yüzde 5'i canlı, kurtarılmayı bekliyor, kapkara umutla” ifadelerini kullandı.

DARE MEDYA

Son Güncelleme: 07.02.2023 11:24
Anahtar Kelimeler:
DepremFay Hattı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176