Ankara'daki terör saldırısını öven şüpheli kıskıvrak yakalandı

Ankara'da İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü'ne yönelik terör saldırısına ilişkin sosyal medyada övücü paylaşımlar yaptığı belirlenen şüpheli Y.S., Mersin'de yakalandı.

03 Ekim 2023 Salı 10:52
Ankara'daki terör saldırısını öven şüpheli kıskıvrak yakalandı

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü önündeki terör saldırısının ardından sosyal medya hesabından 'İçişleri Bakanlığı'nı havaya uçuracağımıza Mersin Emniyet Müdürlüğü'nün ve Mersin Adliyesi'nin bana yaptığı haksızlıktan dolayı Mersin Emniyet Müdürlüğü'nü yada Mersin Adliyesi'ni havaya uçursanıza, bende sevinçten kına yakayım' şeklinde paylaşım yapan şüphelinin yakalanması için çalışma başlatıldı. Hesabı incelemeye alan Siber Suçlarla Mücadele ekipleri, aynı hesaptan geçmiş tarihlerde terör örgütü tarafından gerçekleştirilen İstanbul Taksim saldırısı ve Mersin Tece Polis Evi saldırısı eylemleri ile ilgili ve örgüt güdümünde yayın yapan televizyon kanalı hakkında övücü ve yapılan eylemleri destekleyici propaganda içerikli paylaşımlar yer aldığı tespit edildi. Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda şüphelinin kimliği belirlendi ve yakalama kararı çıkarıldı. Şüpheli Y.S., adresine düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.  

(DHA)

Son Güncelleme: 03.10.2023 11:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176