Bartın'da bulundu! Tam bin 800 yıllık

Bartın'ın Amasra ilçesindeki Amastris Antik Kenti'nde yapılan kazılarda, 1800 yıllık olduğu düşünülen su perisi heykeli bulundu.

08 Eylül 2023 Cuma 12:52
Bartın'da bulundu! Tam bin 800 yıllık

Amastris Antik Kenti'nde Amasra Müze Müdürü Zübeyde Kuru başkanlığında yürütülen kazı çalışmalarında, yüzeyden 3 metre derinlikte, 1800 yıllık olduğu düşünülen su perisi heykeli bulundu. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Kazılar ve Araştırmalar Dairesi Başkanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Bartın, Amasra, Gymnasium kazılarımızda, MS 2'nci yüzyıla ait ve Nymphe (su perisi) olduğu değerlendirilen, 1,53 santimetre yüksekliğinde bir heykel ortaya çıkarıldı" denildi.

Tarihi eserin, onarım çalışmaları sonrasında sergilenmek üzere Amasra Müzesi'ne kaldırılacağı belirtildi.

MERMER MOZAİKLER DE BULUNDU

Bartın'ın 3 bin yıllık tarihi ve turistik ilçesi Amasra'nın Kum Mahallesinde, Roma eyalet meclisi olarak bilinen 'Bedesten' bölgesinde elinde su testisi olan Nymphe (su perisi) heykelinin yanı sıra aynı noktada mermer mozaikler de bulundu.
 

Amasra Müze Müdürü Zübeyde Kuru, Bedesten'de ağaç temizliği ve eseri ortaya çıkarma çalışmalarının 10 gün önce başladığını söyleyerek, "Burada Roma döneminden kalma önemli bir eseri gün yüzüne çıkarmayı amaçladık. Geçtiğimiz günlerde kurtarma kazılarında bazı eserler bulundu. Buranın turizme kazandırılması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.
Müze müdürlüğü ekiplerinin alandaki çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

(DHA)

Son Güncelleme: 08.09.2023 16:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.