Bişkek Uluslararası Film Festivali’nde Türk filmleri haftası

Kırgızistan’ın başkenti Bişkek'te 17 Kasımda başlayacak Bişkek Uluslararası Film Festivali'nde ilk konuk ülke olan Türkiye’nin film haftası etkinlikleri yapılacağı ve popüler Türk filmlerinin ücretsiz gösterileceği açıklandı. Festivalin açılışına Kırgız yazar Cengiz Aytmatov’un ünlü ‘Selvi Boylu Al Yazmalım’ öyküsünden çekilen filmde rol alan ünlü oyuncu Türkan Şoray da katılacağı kaydedildi.

07 Kasım 2023 Salı 14:12
Bişkek Uluslararası Film Festivali’nde Türk filmleri haftası

Bişkek Uluslararası Film Festivali kapsamında Türkiye’nin Bişkek Büyükelçiliği’nin, TİKA’nın, Yunus Emre Enstitüsü’nün ve Yerli Düşünce Derneği’nin destekleriyle Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi’nde 18 Kasım 2023 tarihinde gerçekleştirilecek olan Türkiye Günü ve Türk Filmleri Haftası’nın açılış galasında yönetmen Levent Onan’ın ‘Son Akşam Yemeği’ adlı filmin gösterileceği belirtildi. Kırgızistan ile Türkiye arasında sinemanın gücüyle bir köprü daha oluşturulması hedeflenen Türk Filmleri Haftası’nda usta yönetmenlerin ödüllü eserlerinin yanı sıra sinema severlerin yoğun ilgi duyduğu popüler Türk sineması filmleri de gösterime girecek.
Bişkek’teki Manas Sineması’nın Yeşil Salonu’nda 18-21 Kasım 2023 tarihleri arasında düzenlenecek olan Türk Filmleri Haftası’nda “Son Akşam Yemeği”, “Bağlılık Hasan”,  “Eflatun”, “Buğday Tanesi”, “49”, “Bir Tutam Karanfil” ve “Rafadan Tayfa - Galaktik Tayfa” adlı Türk filmleri sinema severlerle ücretsiz buluşturulacak. 

TÜRKAN ŞORAY AÇILIŞA KATILACAK
İlk defa düzenlenecek olan Bişkek Uluslararası Film Festivali’nin, 17 Kasım 2023 tarihinde gerçekleşecek açılışında gökyüzünü temsil eden ‘turkuaz halı töreninin’ yer alacağı ve açılışa dünya sinema camiasından birçok yıldız isimlerin bir araya geleceği ifade edildi. Kırgız yazar Cengiz Aytmatov’un (1928-2008) ünlü ‘Selvi Boylu Al Yazmalım’ öyküsünden çekilen filmde rol alan ünlü oyuncu Türkan Şoray, festivalin açılışına Türkiye’den özel konuk olarak katılacak. (DHA)

Son Güncelleme: 07.11.2023 14:40
Anahtar Kelimeler:
FestivalFilmBişkek
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.