Şarkıcı Murat Boz; "Depremzede çocuklarımız Türk Halkına emanettir, emanete ihanet ettirmeyeceğiz"

"Depremzede çocuk evlat edinmek" konulu Diyanet fetvası için Murat Boz, "Depremzede çocuklarımız Türk Halkına emanettir, emanete ihanet ettirmeyeceğiz" dedi.

20 Şubat 2023 Pazartesi 10:41
Şarkıcı Murat Boz; "Depremzede çocuklarımız Türk Halkına emanettir, emanete ihanet ettirmeyeceğiz"

Kahramanmaraş depremleri sonrası depremzedelere yardım için seferber olan vatandaşlar, bölgeye yalnızca maddi yardımlar değil manevi yardımlarla da destek oluyorlar. Depremzede çocuk evlat edinmek isteyen vatandaşların sorusunu yanıtlayan Diyanet'in, "Depremzede çocuklar evlat edinilebilir mi" sorusuna verdiği yanıt tüm Türkiye'de tepki toplamıştı. 

Yanıtta, evlatlığın mirasçı olma hakkı bulunmadığı belirtilmiş, "Evlat edinen ile evlatlık arasında evlenme engeli doğmaz" yanıtı verilmişti.

Özellikle sosyal medya üzerinde tepkiler artarken, Şarkıcı Murat Boz'dan da Diyanet'in yanıtına tepki geldi.

Murat Boz İnstagam hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda; "Çocuklarımızı korumamız, kollamamız gerekirken, akılalmaz açıklamalarla sinir uçlarımızla oynanıyor. İnsanın boğazı düğümleniyor. Diyanetin bu açıklamalarını kabul edebilmemiz mümkün değil. Depremzede çocuklarımız hepimize, Türk halkına emanettir ve emanete ihanet ettirmeyeceğiz. Sonuna kadar takipçisiyiz! Diyanet işlerinin yaptığı 'Evlenme engeli olmadığı' şeklindeki akıl, mantık, vicdan dışı açıklamayı reddediyorum. Her bir çocuğumuzun takipçisi olacağız" ifadelerine yer verdi.

Son Güncelleme: 20.02.2023 12:33
Anahtar Kelimeler:
Murat BozDiyanet
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176