Bakan Bayraktar: Madenlerdeki denetimlerimizi daha da sıklaştıracağız

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, maden işletmecilerine uyarıda bulunarak, “İş sağlığı ve güvenliğinden asla taviz vermeden asla riske girmeden işletmelerimizi çalıştıracağız. Çünkü çok yakın bir zamanda bir kaza yaşandığı biliniyordu, Erzincan İliç'te. Dolayısıyla asla bunları istemiyoruz. Bu anlamda denetimlerimizi daha da sıklaştıracağız" dedi.

16 Mart 2024 Cumartesi 14:38
Bakan Bayraktar: Madenlerdeki denetimlerimizi daha da sıklaştıracağız

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, İzmir'in Bergama ilçesinde bir dizi ziyarette bulundu. İlk ziyaretini Bergama Organize Bölgesi'ne yapan Bakan Bayraktar, ardından rüzgar türbini üreten bir fabrikayı gezdi. Bayraktar, daha sonra Bergama Ticaret Odası'nda düzenlenen toplantıda sivil toplum temsilcileri ve muhtarlar ile bir araya geldi. Burada konuşan Bakan Bayraktar, "Türkiye altın madeni konusunda ciddi potansiyel olan ciddi kaynak rezervi olan bir ülke. Onun için Türkiye'de talep ki altın madenciliğini mutlaka geliştirmemiz gerekiyor. Altın üretimimizi mutlaka, yıllık en az 100 tonlara çıkarmamız gerekiyor. 5 yıl içerisinde" bunu yapabilmek için elbette ki insandan insan sağlığından vazgeçmeden, bunu ve çevreyi önceden yaparak bu yatırımları tercih etmek lazım.Özellikle madencilik sektöründe çalışanlardan, bu toplantı vesilesiyle bunu tekrar istirham ediyorum" dedi.

Bakan Bayraktar, şöyle devam etti:

"Değerli arkadaşlar iş sağlığı venden güvenlik asla taviz vermeden, asla riske girmeden işletmelerimizi işleteceğiz. Çünkü çok yakın bir zamanda bir kaza yaşadık biliniyor; Erzincan İliç'te. dolayısıyla asla bunları istemiyoruz. Biz bu anlamda denetimlerimizi daha da sıklaştıracağız. Ama esas iş size düşüyor İşletme sahiplerine, işletmelere orada çalışanlara düşüyor. Dolayısıyla 'güvenli madencilik' diyoruz.'Çevreyle uyumlu madencilik' diyoruz.Bu anlamda da dünyada en bereketli, maden açısından, en zengin ülkelerin biri ama bunları doğru şekilde ekonomimize kazandırmamız gerekiyor. Bunu yaptığımız zaman Türkiye daha güçlü bir ülke olacak, daha güçlü bir ekonomimiz olacak ve biraz önce ifade o sistemik sorunlar da umarım önümüzden çıkarmış olacağız.” (DHA)

Anahtar Kelimeler:
BakanBayraktarMaden
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176