HDP İL Başkanı Gıyasettin Eralp: Yerel seçimin kaderini HEDEP belirleyecek

HDP İl Başkanı Gıyasettin Eralp Anayasa Mahkemesi’nde devam eden kapatma davası nedeniyle aktif siyaseti HEDEP üzerinden yürüteceklerini, il ve 9 ilçede örgütlendiklerini, yeni yıl itibariyle yerel seçim çalışmalarına başlayacaklarını belirterek, “Genel seçimlerde 60 bin oy alarak yüzde 6.5 oranına ulaştık, gerçek potansiyelimiz 80 bin oyun üzerinde, yerel seçimlerin kaderini belirleyeceğiz, ülke genelinde ve yerelde oluşacak ittifaklara göre, kazanmak üzere hareket edeceğiz” dedi.

28 Ekim 2023 Cumartesi 11:52
HDP İL Başkanı Gıyasettin Eralp: Yerel seçimin kaderini HEDEP belirleyecek

HDP İl Başkanı Gıyasettin Eralp, yaklaşan yerel seçimler öncesinde kamuoyunun merak ettiği; içinde bulundukları durumu, hazırlıklarını ve seçim stratejilerini Dare Medya muhabirine anlattı. İl Başkanı Gıyasettin Eralp Anayasa Mahkemesi’nde devam eden kapatma davası nedeniyle aktif siyaseti HEDEP üzerinden yürüteceklerini, il ve 9 ilçede örgütlendiklerini, yeni yıl itibariyle yerel seçim çalışmalarına başlayacaklarını belirterek, “Genel seçimlerde 60 bin oy alarak yüzde 6.5 oranına ulaştık, gerçek potansiyelimiz 80 bin oyun üzerinde, yerel seçimlerin kaderini belirleyeceğiz, ülke genelinde ve yerelde oluşacak ittifaklara göre, kazanmak üzere hareket edeceğiz” dedi. Başkan Gıyasettin Eralp içinde bulundukları son durumu şöyle anlattı: “HDP’nin Anayasa Mahkemesi’nde kapatma davası devam ettiği için kendisini aktif olarak geri çekti. Kurumsal olarak varız, ama aktif siyaseti HEDEP üzerinden yürüteceğiz. HEDEP 15 Ekim’de kuruldu, daha önce HDP ve Yeşil Sol’a ait olan fiziki mekanlar HEDEP’e geçti. HEDEP’in Eş Genel Başkanlığı’na Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatimoğulları Oruç getirildi. Bundan sonra siyasi faaliyetlerimiz bu yapı üzerinden ilerleyecek. İllerde kongre sürecimiz başlamıştır. En kısa sürede üyelerimizi HEDEP üzerinden güncelleyip ilçe ve il kongrelerimizi yıl sonuna kadar tamamlayacağız. 15 Aralık’a kadar kongrelerimiz bitmiş olacak. 2 merkez ilçe ve 7 ilçe olmak üzere, toplam 9 ilçemizde örgütlenmemizi tamamladık. Kongre sonrasında hemen yerel seçim çalışmalarına başlayacağız.”

“KAZANMAK ÜZERİNE HAREKET EDECEĞİZ”

HDP İl Başkanı Gıyasettin Eralp yerel seçimlerde kilit parti olacaklarını ve HEDEP’in seçimin kaderini belirleyeceklerini ifade ederek şunları söyledi: “Seçimlerde kazanmak üzerine hareket edeceğiz. Türkiye’de oluşacak ittifak yapısına göre davranacağız. Aday çıkartmak gerekiyorsa çıkartacağız, ittifak yapmamız gerekiyorsa yapacağız, içinde yer aldığımız ittifakın adayını destekleyeceğiz, siyasetimiz etik, açık ve ahlaki olacak. Biz genel seçimlerde 60 bin oy alarak yüzde 6.5 oranına ulaştık. 15 bin oy daha alsaydık bir milletvekili çıkarabilirdik. Seçmenlerimizden bir kısmı CHP tarafından 5’inci sıraya konan Semih Balaban’a oy vererek, O’na destek olmak istedi. O nedenle oy kaybımız oldu. Benim yerel seçimler için potansiyel gördüğüm seçmen sayımız 80 bini geçer. 2 merkez ilçemiz Yunusemre ve Şehzadeler ile Turgutlu, Salihli, Alaşehir, Gölmarmara ve Saruhanlı ilçelerimizdeki oy oranımızla seçimin kaderini belirleyecek potansiyele sahibiz. Genel seçimde elde ettiğimiz oy oranı bizim kemikleşmiş oyumuzdur, yerel seçimlerde bunun altına düşmeyiz, aksine üzerine çıkarız. Bu potansiyelle de oluşacak ittifakın adayını başkan yapacak güce sahibiz. Eğer bir ittifakta yer almazsak da kendi adayımızla belli bir oya ulaşabiliriz, çok sayıda meclis üyeliği kazanabiliriz.”

“BELEDİYECİLİK ANLAYIŞIMIZ İNSANI VE EKOLOJİYİ ÖN PLANDA TUTMAKTIR”

İnsanı, canlıları ve ekolojiyi ön planda tutan, hizmetin eşit dağıtıldığı bir belediyecilik anlayışına sahip olduklarını söyleyen HDP İl Başkanı Gıyasettin Eralp açıklamasını şöyle sürdürdü: “Yerel seçimlerde Genel Merkezimizin ülke genelindeki seçim stratejisi doğrultusunda hareket edeceğiz. Yerelde seçim komisyonu oluşturup çalışmalarımızı yürüteceğiz. Şu an kongrelerimize odaklıyız, ama yeni yıl itibariyle seçim çalışmalarımız da başlamış olacak. Manisa’yı bir bütün olarak ele aldığımızda tüm yurttaşlarımızın oyuna talibiz. Biz siyaseten ve inanç açısından hiç kimseyi ötekileştirmeyiz, böyle bir tavrımız olamaz. Merkez için söylemek gerekirse Yunusemre ilçemizde Horozköy ve Şehzadeler ilçemizde Nurlupınar semtlerinde çok sayıda Kürt vatandaşımız yaşadığı için buralarda oy potansiyelimizin yüksek olduğunu biliyoruz, buralara yoğunlaşacağız. İl ve ilçelerimizi halkla beraber yönetmek istiyoruz. Onun için halkın katılımını sağlayan komisyon ve komiteler kurmaya önem vereceğiz. İnsanı, canlıları ve ekolojiyi ön planda tutan, hizmetin eşit dağıtıldığı bir belediyecilik anlayışına sahibiz. Bunların önceliğine göre belediyecilik hizmetlerinin verilmesini ve eşit ölçüde hizmet sunumunu önemsiyoruz. Lüzumsuz yere, israf sayılacak yatırımların yapılmasını doğru bulmuyoruz. Örneğin çok katlı belediye başkanlığı binasını gereksiz buluyoruz, israf olarak görüyoruz, onun yerine halka faydalı çok daha önemli hizmetler verilebilirdi. O yatırımı yapmak için sık sık suya zam yaptılar. Oysa su temel ihtiyaçtır, insan için bir haktır, biz vatandaşlarımızın ucuz suya ulaşabilmesini savunuyoruz. Ulaşım mutlaka çözümlenmesi gereken bir sorundur, ama bu şekliyle ulaşım sorunu çözülemez, Ar-Ge kurulmalı ve bilim insanları görevlendirilerek sorunun çözümünü ortaya koymalıdır, trafik ve yine hava kirliliği sorunları bilimsel yöntemlerle giderilebilir. Ulaşımda 65 yaş üstü insanlarımız örselendi, bu insanlarımızın kalbini kırmadan çözüm bulunabilirdi. Biz insana bakış açımızla, mutlu insanların yaşadığı şehir ve belediyecilik hizmetleri sunacağız.”

DARE MEDYA HABER MERKEZİ ÖZEL HABER

Anahtar Kelimeler:
HdpHedepYerel Seçim
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.