Grip vakaları hızla artıyor

Özel 7M Hastanesi İç Hastalıkları - Dahiliye Uzm. Dr. Alptekin Duman, grip vakalarında hızlı bir artış olduğunu ve önümüzdeki aylarda bu artışın daha da hızlanabileceğini ifade etti.

17 Kasım 2022 Perşembe 18:43
Grip vakaları hızla artıyor

Mevsimsel gribin alt (akciğerler bronşlar) ve üst (boğaz sinüsler) solunum yollarında enfeksiyona sebep olduğunu ve özellikle damlacık ve temas yoluyla bulaştığını ifade eden Dr. Alptekin Duman, “İnsanların kapalı ortamlarda daha fazla zaman geçirme eğiliminde olduğu sonbahar ve kış aylarında bu enfeksiyonlarda önemli bir artış meydana geliyor. Pandemi öncesi senelere kıyasla daha agresif seyreden “mevsimsel grip enfeksiyonları” yetişkinlerin yanı sıra okul dönemi olması nedeniyle çocukların üzerinde de etkili oluyor.” dedi.

Sözlerine kapalı alanlarda bireysel maske kullanımını tavsiye ederek ve riskli bireyleri korumanın önemine değinerek devam eden Uzm. Dr. Alptekin Duman, "Mevsimsel grip vakalarında son dönem giderek artan bir yoğunluk görüyoruz. Özellikle kalabalık ve kapalı alanlarda bireysel maske kullanımını artırmalıyız, iyi bir bağışıklık sistemi viral enfeksiyonlarla mücadelenin en önemli şartıdır. Bunu da iyi beslenme, iyi dinlenme, yeterli uyku ile sağlamak mümkündür. Ayrıca hasta olanların teması azaltmak için gerektiğinde işe ve okula gitmemesi gerektiğini vurgulamak isterim. Kış aylarında tüm mevsimsel soğuk algınlığı, zatürre ve covid-19 gibi solunum yolu hastalıkları mutlaka artacaktır ama alacağımız önlemlerle bunu en aza indirmek ve riskli bireyleri korumanın bizim elimizde olduğunu unutmamak gerekir" şeklinde konuştu.

Duman, “Grip influenza virüsünün neden olduğu genellikle sonbahar sonu kış ve ilkbahar başına kadar olan dönemde sık görülen bulaşıcı bir hastalıktır. Özellikle alt ve üst solunum yolu şikayetlerine neden olan grip; okulların açılması, sıcaklık değişiklikleriyle hızla artmaktadır. Kapalı ortamlarda damlacık ve temas yoluyla bulaşır. Kişisel maske kullanımına ve el hijyenine dikkat etmek hastalıktan başlıca korunma yöntemleridir.” İfadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 17.11.2022 18:59
Anahtar Kelimeler:
Grip
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.