UNRWA: Gazze’ye en son 1 ay önce gıda yardımı ulaştırdık

UNRWA Genel Komiseri Philippe Lazzarini, Gazze'ye en son 23 Ocak'ta gıda yardımı ulaştırabildiklerini ifade ederek, "Gıda yardımı gönderme çağrılarımız reddedildi ve görmezden gelindi" dedi.

26 Şubat 2024 Pazartesi 11:20
UNRWA: Gazze’ye en son 1 ay önce gıda yardımı ulaştırdık

Lazzarini dün yaptığı açıklamada Gazze’ye en son 23 Ocak’ta gıda yardımı ulaştırdıklarını ifade ederek, “UNRWA’nın Gazze’ye gıda yardımı ulaştırdığı son tarih 23 Ocak'tı. O tarihten bu yana, diğer BM kuruluşlarıyla birlikte yaklaşan kıtlığa karşı uyardık ve düzenli insani yardım erişimi için çağrısında bulunduk. Kuzey Gazze'ye düzenli olarak daha fazla gıda konvoyunun girmesine izin verilmesi halinde kıtlığın önlenebileceğini belirttik.

Gıda yardımı gönderme çağrılarımız reddedildi ve görmezden gelindi. Bu insan eliyle yaratılmış bir felakettir. Dünya bir daha asla kıtlık yaşanmasına izin vermemeye söz verdi. Anlamlı yardımlara erişim ve koruma sağlayacak gerçek bir siyasi irade ile kıtlık hala önlenebilir. Önümüzdeki günler bir kez daha insanlığımızı ve değerlerimizi sınayacak” dedi. (DHA)

Son Güncelleme: 26.02.2024 11:26
Anahtar Kelimeler:
GıdaGazzeUnrwa
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176