Zelenski: Karadeniz'de Ruslar için güvenli bir liman yok

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, dün Rusya'nın Karadeniz Filosu'ndan devriye gemisinin batırılmasından sonra, “Karadeniz'de Ruslar için güvenli liman yoktur ve hiçbir zaman da olmayacak” dedi.

06 Mart 2024 Çarşamba 14:27
Zelenski: Karadeniz'de Ruslar için güvenli bir liman yok

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, yaptığı açıklamada, “Ukrayna'da neler yapabileceğimizi, gücümüzün nelere muktedir olduğunu kanıtlamıştır. Düşürülen Rus askeri uçaklarının sayısı ve askerlerimizin Rus donanmasına karşı kabiliyetleri bunun içindir. Karadeniz'de Rus teröristler için artık güvenli liman kalmamıştır ve asla da kalmayacaktır. Ukrayna'nın gücü yeterli olduğu sürece onlar için gökyüzünde güvenli bir alan olmayacak. Bu hem ortaklarımızdan gelen tedarikler hem de yerli üretimimiz için geçerlidir” dedi.

NE OLDU?

Ukrayna Savunma Bakanlığı'ndan dün yapılan açıklamada, Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Ana Müdürlüğü tarafından Rusya'nın Karadeniz Filosu'nda görev yapan 'Sergei Kotov' adlı devriye gemisinin batırıldığı ifade edilmişti. Bakanlık, açıklamasında, “Bir Rus gemisi daha denizaltıya dönüştürüldü. Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Ana Müdürlüğü'nün özel birimi 'Grup 13' Rus Karadeniz Filosu'nun 65 milyon dolar değerindeki 'Sergei Kotov' adlı devriye gemisine saldırdı. Magura V5 insansız deniz araçlarının saldırısının sonucu 22160 proje kapsamında Rus gemisi 'Sergei Kotov'un arka, sağ ve sol yanlarında hasar meydana geldi. Güne güzel bir başlangıç” ifadeleri kullanıldı.(DHA)

Anahtar Kelimeler:
Zelenski
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.