Belçika Başbakanı'nın "Suriyeliler bize gelmesinler, Türkiye'ye gitsinler" çıkışı

Kahramanmaraş depremi sonrası Belçika Başbakanı Alexander De Croo'nun Suriye açıklaması dikkat çekti. Başbakan, "Bize gelmesinler, Türkiye'ye gitsinler" dedi.

13 Şubat 2023 Pazartesi 10:46
Belçika Başbakanı'nın "Suriyeliler bize gelmesinler, Türkiye'ye gitsinler" çıkışı

Deprem sonrası yardım alması dahi uzun süre engellenen Suriye'ye yönelik Belçika Başbakanı Alexander De Croo'nun aklına ilk gelen şey, "Bize gelmesinler, Türkiye'ye gitsinler" oldu.

Türkiye ve Suriye’de yaşanan depremin yeni bir mülteci dalgası yaratmasından endişe ettiğini belirterek, mağdurların Türkiye’de barındırılması gerektiğini söyleyen De Croo, katıldığı televizyon programında, “Aramızda bir şeylerin kırılmasını önlemek için bu konuda Türkiye ile iyi anlaşmalar yapmalıyız" dedi.

BBC Türkçe'nin aktardığına göre, Belçika’nın depremzedeler için getirdiği vize kolaylığına değinen De Croo, bunun zaten ülkesinde bulunan ve şimdi evleri artık orada olmadığı için geri dönemeyen veya yakınları Belçika’da oturma hakkına sahip olanları kapsadığını söyledi.

Deprem nedeniyle Suriye'de “5,5 milyon insanın artık evsiz kaldığını” söyleyen De Croo, Avrupa Birliği ve uluslararası toplumun, "mümkün olan en kısa sürede barınma sorununa çözüm bulması gerektiğini" ifade etti.

'Türkiye ile iyi anlaşmalar yapılmalı'

Bu konuda AB Komisyonu ile görüştüğünü anlatan De Croo, depremzedelerin de o bölgede kalmak istediğini savundu. Bölgede çok sayıda mültecinin yaşadığını ifade eden De Croo, Ukraynalı sığınmacılar ve deprem felaketi ile birlikte bölgenin daha kalabalıklaştığını belirtti.

Başbakan, "Ancak AB de aşırı kalabalık. Bu nedenle Türkiye ile iyi anlaşmalar yapılmalı” diye konuştu.

KAYNAK - SOL HABER

Son Güncelleme: 13.02.2023 11:00
Anahtar Kelimeler:
DepremSuriye
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.