İngiltere’nin yeni Maliye Bakanı piyasaları rahatlattı

İngiltere'nin yeni Maliye Bakanı Jeremy Hunt, sterlinde tarihi değer kaybına neden olan gelir vergisini azaltma planının süresiz olarak kaldırılacağını belirtti.

17 Ekim 2022 Pazartesi 14:22
İngiltere’nin yeni Maliye Bakanı piyasaları rahatlattı

İngiltere’nin yeni Maliye Bakanı Jeremy Hunt, gelir vergisi kesintisi planının süresiz olarak kaldırılacağını belirterek, piyasaları rahatlattı. Hunt, alkol vergisini dondurma planının da iptal edileceğini ifade etti. Hunt bugün yaptığı açıklamada, “23 Eylül büyüme planındaki neredeyse tüm değişiklikleri geri alacağız. Temel gelir vergisi oranı süresiz olarak yüzde 20'de kalacak. Enerji fiyatları konusundaki destekleme mekanizmasını gözden geçiriyoruz. Vergi ve harcamalar konusunda zorlu kararlar alınacak” dedi. Hunt kapsamlı mali planını ise 31 Ekim’de duyurmayı hedefliyor.

Son Güncelleme: 19.10.2022 01:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176