YÖK, uluslararası araştırma burslarını artırdı

Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) Uluslararası Araştırma Projeleri kapsamındaki programlardan yararlanan doktora bursu ve araştırmacılara burslar 30 bin TL'ye, ulaşım desteği ise 15 bin TL'ye yükseltildi.

29 Şubat 2024 Perşembe 12:16
YÖK, uluslararası araştırma burslarını artırdı

YÖK'ten yapılanmaya göre; doktora programları ve araştırmacıların dünyanın seçkin üniversitelerinde uluslararası standartlarda araştırma yapmalarını teşvik etmek amacıyla geçen yıl Uluslararası Araştırma Projeleri'nin burs başvuruları 4 Mart-26 Nisan arasında yapılabilir. Projeler kapsamında bulunan; Akademik Birikim Programı, Doktora Sonrası Araştırma Programı, Genç Beyinler Programı ve uluslararası bilim insanları için olan Yükseköğretim Kurulu Destek Programından doktora ödülü ve bilim adamları 2024 yılı için aylık 30 bin TL, ulaşım desteği olarak ise 15 bin TL burs alınacaktır. (DHA)

Anahtar Kelimeler:
YökBursEğitim
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176