Nisan ayı faiz kararı ne olur? Faizler düşecek mi?

Amerikan Merkez Bankası (FED) 2018 yılından bu yana ilk faiz arttırımını geçtiğimiz ay, Mart ayında gerçekleştirilen Federal Açık Piyasa Komitesi mart ayı toplantısında yaptı. Ekonomi dünyasının yakından takip ettiği FED faiz kararları Nisan ayının başlamasıyla birlikte yeniden gündeme geldi

11 Nisan 2022 Pazartesi 05:05
Nisan ayı faiz kararı ne olur? Faizler düşecek mi?

Merkez Bankası faiz kararı özellikle yurt içinde döviz ve altın piyasasına büyük etkide bulunuyor. Bu nedenle de her ay TCMB’nin alacağı faiz kararı yakından takip ediliyor. Nisan ayının ilk haftası geride kalırken, ‘Merkez Bankası faiz kararı ne zaman 2022?’ araştırmaları da hız kazandı. Peki, Nisan ayı faiz kararı ne olur? Faizler düşecek mi?

Merkez Bankası Para Politika Kurulu toplantısı 14 Nisan Perşembe günü gerçekleşecek. Nisan ayı faiz kararı ise aynı gün saat 14.00’te açıklanacak.

MART AYI FAİZ KARARI

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB), piyasaların beklentileri yönünde haftalık gösterge repo faizinde değişikliğe gitmedi.

TCMB Para Politikası Kurulu(PPK) toplantısının ardından yapılan açıklamaya göre, haftalık repo faizi yüzde 14,00 olarak kaldı.

TCMB, geçen yılın son 4 toplantısında faizde toplam 500 baz puan indirime gittikten sonra, bu yılın ilk 2 toplantısında faizde bir değişiklik yapmamıştı.

TCMB Piyasa Katılımcıları Anketinde yıl sonu tüketici fiyatları beklentisi yüzde 40,47, 12 ay sonrası tüketici fiyatları beklentisi yüzde 26,43 seviyesinde oluştu. TCMB'nin enflasyon beklentisi 2022 yıl sonu için yüzde 23,2, 2023 yıl sonu için yüzde 8,2 seviyesinde bulunuyor. 
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Şubat ayında tüketici fiyatlarının yıllık yüzde 54,44 arttığını açıkladı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176