Rezervasyonlar arttı! Turizmde 4 ana pazarda Türkiye birinci

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu, İngiltere, Benelüks ve İskandinav ülkeleri ile Almanya pazarındaki tur operatörlerinin satışlarında Türkiye'nin birinci sırada olduğunu duyurdu.

16 Mart 2024 Cumartesi 15:35
Rezervasyonlar arttı! Turizmde 4 ana pazarda Türkiye birinci

AKTOB Başkanı Kaan Kavaloğlu, dünya turizminin en çok tutulanları olarak bilinen ITB Berlin Turizm Fuarı sonrasında Türkiye ve Antalya turizmi açısından 2024 yılını değerlendirdi. Fuarlardan ilk kayıtların geçen kasım dönemlerindeki World Travel Market WTM Londra ile alındığını belirten AKTOB Başkanı Kavaloğlu, ardından Utrecht Fuarı ile Hollanda'da kayıtların oluşmaya başladığını, erken rezervasyonla ilgili ilk verileri de o dönemde aldıklarını anlattı.

ITB Berlin Fuarı'nın kitlesel turizm hareketinin en önemli turizm fuarı olduğuna dikkati çeken Kavaloğlu, "ITB Berlin Fuarı bizim için şöyle bir şey ifade eder; kitlesel turizm hareketinin, yani deniz-kum-güneş için resort noktasında en önemli turizm fuarıdır. Ayrıca bütün tur. operatörlerinin orada olması, hem Alman hem İngiliz tur operatörlerinin, hem Avrupa'daki diğer operatörlerin orada olması bizim açımızdan sezon artık nasıl bir başlangıcın içine girileceğini, hemen anında nasıl şekilleneceğini görmemizi sağlar. Ben Antalya ve Türkiye açısından çok iyi rezervasyon başarısını gözlemledim" dedi.

ANTALYA 17 MİLYONU GEÇER

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un açıkladığı 60 milyon turistin, 60 milyar turizm geliri kazandığını vurgulayan Kavaloğlu, "Ben Antalya'nın bu yıl 17 milyonu kaldığı, üzerine düşenin kaldığına dair ortalama konaklama süresi 10 gün. yakın. dolayısıyla bu diğer rejimlerde konaklamanın ortalama kalış süresinden çok daha fazla. dolayısıyla İstanbul'da örnek ortalama kalış süresi 2 günse Antalya'da 9,5-10 gün yakınsa, toplamda neredeyse 5 katı kadar bir gelir elde etme durumu oluyor" diye konuştu .

'ANTALYA'SIZ, TÜRKİYE'SİZ DÜNYA TURİZMİ OLMAZ'

Avrupa Birliği'nin pandemi dönemini çok kötü atlattığına işaret eden Kavaloğlu, "Dolayısıyla pandemi sonrasında da kendi iç turizm hareketi gibi turizm faaliyetlerini değerlendiriyor. Yani İspanya'ya, İtalya'ya, Fransa'ya, Yunanistan'a, Portekiz'e talep yaratma peşindeler Bunda kendilerine göre doğru olabilirler ama ben her zaman üyelerinde, Antalya'sız ve Türkiye'siz bir dünya turizmi olamaz.Çünkü biz fayda-maliyet analizinin turistik dinlenme olduğu bir destinasyonuz.Bu sayede bizim sağlıklı hizmet hizmetinin diğer bölgelerin verebilmesi şu an için çok mümkün Değil. Bizim uygulanan sistemlerimiz örnek almaya çalışıyorlar. Böylece pandemi döneminde Güvenli Turizm Sertifikası ile başlayan, şimdi de Sürdürülebilir Turizm Sertifikası entegrasyonu programlarıyla birlikte daha ön plandayız. Tur operatörleriyle Berlin Fuarı'ndaki görüşmelerde de bunu açıkça görebildik. Dolayısıyla hem İngiltere'den, hem Benelüks (Belçika-Hollanda-Lüksemburg) ülkelerinden, hem İskandinavya'dan (Norveç, İsveç, Danimarka-Finlandiya), hem Almanya'dan tur operatörlerinin satışlarında şu anda Türkiye'de birinci sırada yer aldı. Bu da bizim için gurur verici" dedi.

RUSYA SAVAŞI ÇOK DEZAVANTAJ

Rusya pazarını da değerlendiren Kavaloğlu, Türkiye'nin kaynak pazarlarından Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın devam etmesinin çok büyük dezavantaj olduğunu belirterek, "Sezonun ikinci sezonunun başlarında bu savaş bitmesi, bu savaş turizminin işareti çok olumlu olur Hemen. güneyimizdeki İsrail-Filistin gerilimi de Açıkçası Orta Doğu'dan gelenleri ifade ediyor. Yani coğrafyamızdaki bu genişliklerin bitmesiyle turizm anlamında çok daha olumlu görüşmek mümkün olacak" diye konuştu. (DHA)

Anahtar Kelimeler:
TurizmRezervasyonTürkiye
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176