Ücretsiz doğal gaz uygulaması mayısa kadar geçerli 

Karadeniz gazı müjdesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurduğu ücretsiz 25 metreküp doğal gaz uygulaması, 1 Mayıs 2024 tarihine kadar geçerli olacak. Uygulama ile faturalarda 25 metreküpe denk gelen 153 liralık pay, devlet tarafından karşılanacak.

17 Ekim 2023 Salı 10:29
Ücretsiz doğal gaz uygulaması mayısa kadar geçerli 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karadeniz gazının devreye alınması töreninde aylık ortalama 25 metreküpe denk gelen mutfak ve sıcak su tüketimi için gereken doğal gaz bedelinin bir yıl boyunca faturalardan düşüleceğini müjdelemişti. 

Nisan ayında tüm doğal gaz ödemeleri devlet tarafından karşılanddı. İlkbahar ve yaz aylarında ise doğal gaz tüketimleri düşen milyonlar, faturası ödemedi. O tarihten bugüne kadar toplam 3.2 milyar metreküplük doğal gaz bedeli hazine tarafından karşılanırken, yapılan toplam destek miktarı 16 milyar TL'yi buldu. 

KIŞ GELDİ, DOĞAL GAZ TÜKETİMLERİ BAŞLADI 

Ancak havaların soğuması ve doğal gaz vanalarının açılması ile birlikte bu aydan itibaren 25 metreküpü ücretsiz olmak üzere fatura ödeme dönemi yeniden başlayacak. 

1 MAYIS 2024'E KADAR 25 METREKÜP TÜKETİM ÜCRETSİZ

Bu kapsamda 25 metreküp doğal gaz uygulaması 1 Mayıs 2024 tarihine kadar devam edecek. Konutlarda doğal gaz metreküp fiyatlarında Türkiye ortalamasının 6.13 TL olduğu düşünüldüğünde, bu tarihe kadar faturalardan aylık 153.25 TL alınmayacağı hesaplandı.

Ön ödemeli sayaç kullanıcıları ise kendi satın aldıkları gazdan ön tüketim yapacaklar, yeni yüklemeye gittiklerinde 25 metreküplük hak edişleri kartlarına ücretsiz yüklenerek mahsuplaşma yapılacak.

DESTEK 43 MİLYARI BULACAK

Ücretsiz doğal gaz uygulaması kapsamında vatandaşın faturalarına Mayıs 2024'e kadar toplamda 43 milyar TL'lik katkıda bulunmuş olunacak.

Mevcutta doğal gaz faturalarının yüzde 75'ini, elektrik faturalarının ise yüzde 50'sini sübvanse etmeye devam eden hükümet, geçen yıl vatandaşa 200 milyar TL'lik enerji desteği verdi. Bu yıl ise bu desteğin 394 milyar TL'ye çıkması bekleniyor.

Anahtar Kelimeler:
DoğalgazücretsizMayıs
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176