Ali Erbaş katıldığı programda Filistinliler için dua etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Konya’da sabah namazını 'Ailece sabah namazında duada buluşuyor' adlı programın düzenlendiği Kapu Camisi'nde kıldı. Namazda İsrail'in saldırılarına maruz kalan Filistin halkı için dualar edildi.

01 Aralık 2023 Cuma 10:30
Ali Erbaş katıldığı programda Filistinliler için dua etti

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, bir dizi ziyaret için bugün Konya'ya geldi. Erbaş, sabah namazını, İl Müftülüğü ve Diyanet İşleri Vakfı Konya Şubesi tarafından 'Ailece sabah namazında duada buluşuyor' adlı programın düzenlendiği Kapu Camisi'nde kıldı. 
Erbaş, İsrail'in Filistin'e yönelik düzenlediği saldırılara tepki göstererek, ''Dünyanın gözü önünde Filistin'de, Gazze'de, çocuklar, kadınlar, öldürülürken elimizden bir şey geliyorsa yapmazsak, dilimizden bir şey geliyorsa söylemezsek, kalbimizle buğuz etmezsek, o zaman biz bu ümmetin neresinde oluruz. Bugün burada elimizden ne geliyorsa, imkanlarımızı mazlum kardeşlerimize ulaştırma noktasında maddi olarak, yardım olarak, neler yapmamız gerekiyorsa, onu eğer yapmazsak, vazifemizi yapmış olamayız. Gazze konusundaki, Filistin konusundaki işte bu hassasiyetimiz, inancımızın bizde oluşturduğu merhamet duygusundan kaynaklanmaktadır. Rabbim bu merhametimizi ilelebet daim eylesin. Bu merhamet olmazsa dünyada huzur olmaz" diye konuştu.
Erbaş'ın, konuşmasının ardından Filistin halkı için dualar edildi. (DHA)

Son Güncelleme: 01.12.2023 11:06
Anahtar Kelimeler:
DiyanetAli Erbaş
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.