Arınç: Toplum cinnet geçiriyor. Kucaklayıcı bir siyaset üslûbuna ihtiyaç var

Arınç, "Toplum cinnet geçiriyor. Kucaklayıcı bir siyaset üslûbuna ihtiyaç var" dedi.

21 Kasım 2022 Pazartesi 15:27
Arınç: Toplum cinnet geçiriyor. Kucaklayıcı bir siyaset üslûbuna ihtiyaç var

22. Dönem TBMM Başkanı Bülent Arınç, siyasetteki gergin üslûbun topluma kat kat daha fazla yansıdığına dikkati çekerek, “Toplum cinnet geçiriyor. Kucaklayıcı, uzlaşmacı bir siyaset üslûbuna, bunun için bir seferberliğe ihtiyaç var. Aklımızı başımıza almalıyız.” dedi.

22. Dönem TBMM Başkanı Bülent Arınç, Mesir ve Dayanışma Derneği’nin Ankara’da düzenlediği “Keşkek Günü”nde, Gazeteci Yavuz Donat’a değerlendirmelerde bulundu.

Yavuz Donat’ın “Başkentte Manisa buluşması” başlıklı yazısında aktardığına göre Arınç, 1969’dan bu yana siyasetin içinde olduğunu hatırlatarak, siyasetteki üslûp meselesine dikkati çekti. Arınç, “Siyasetteki üslûp, kat kat topluma yayılıyor. Böyle olmamalı. Kucaklayıcı, uzlaşmacı bir siyaset üslûbuna ihtiyaç var.” dedi.

Ekonomi, enflasyon, halkın geçimi, Türk lirasının değeri konularındaki sıkıntıların birer tespit olduğunu belirten Arınç, “Ama hepsinden daha acı olan bir gerçek var; toplum cinnet geçiriyor. Şiddet, nefret, kadın cinayetleri... Karşılıklı oturup, tartışmak yerine silahla birbirini vuranlar, hiç tanımadığı insanın başını kılıçla gövdesinden ayıranlar var.” diye konuştu.

Arınç, kimseyi suçlamadığını ifade ederek, herkesi şapkasını önüne koyup düşünmeye çağırdı.

Arınç, sözlerine şöyle devam etti:

“1969'tan bu yana belki 20 seçim geçirdim. Karşımızda olanları en az kendimiz kadar saygın görecek bir anlayışın içinde olmalıyız. Aklımızı başımıza almalıyız. Parayı bulursunuz, enflasyonu düşürürsünüz, orta kesimin ve yoksulların durumu düzeltilir; ama ahlâk, üslûp ve edep olarak birbirimizi kendi nefsimizden daha tercih edecek noktaya gelmemiz lâzım. Bunun için bir seferberliğe ihtiyaç var.”

“Öncülüğünü kim yapacak?” sorusu üzerine Arınç, “Öncülük şüphesiz ülkeyi yöneten, yönetimi ve adaleti elinde bulunduran insanlara yakışır.” dedi.

Son Güncelleme: 21.11.2022 16:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.