Avcılar'da dev dalgalar mendireği aştı, balıkçı barınakları su altında kaldı

İstanbul'da gece saatlerinde başlayan fırtına nedeniyle oluşan dev dalgalar Ambarlı Balıkçı Limanı’nda mendireği aşarak, bariyerleri ve demir tel örgüleri devirdi. Barınakta hasar oluştu. 

29 Kasım 2023 Çarşamba 11:44
Avcılar'da dev dalgalar mendireği aştı, balıkçı barınakları su altında kaldı

İstanbul'da dün akşam saatlerinde başlayan fırtına etkisini sürdürüyor. Avcılar'da saat 02.00’den itibaren sahildeki dalga boyu yer yer 5 metreyi bulurken, Ambarlı'da balıkçı barınağı önündeki mendireği aşan dalgalar, barınak ile arasındaki bölümü göle çevirdi. Deniz suyu barınaktan tekrar teknelerin bulunduğu bölüme doldu. Bu sabaha kadar da şiddetli biçimde etkisini gösteren fırtına denizdeki çöpleri de sahile taşıdı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İSTAÇ ekibi dalgaların geçirdiği atıkları toplamaya çalıştı. Dev dalgalar, barınağın önündeki demir bariyerleri devirdi.  Balıkçılar, barınağı dalgalardan koruyacak önlemlerin alınmasını isterken zararları olduğunu söyledi. 

"LİMANIMIZ PERİŞAN HALDE"
Balıkçı Elmas Pekgöz, "25 yıldır balıkçılık yapıyorum. Akşam lodos esti, limanımız perişan halde, dalgalar demirleri yerinden söktü. Arkadaşlarımız kayıklarını açığa aldılar. Hala daha esmeye devam ediyor, ne zaman durur bilemiyoruz. Lodos esti bütün demirleri söktü yerinden. Görüyorsunuz buranın halini Allah yardımcımız olsun. Zarar büyük, daha belli değil şu an batan çıkan var mı diye, lodostan sonra ortaya çıkacak" dedi.  

FLORYA SAHİLDE DE DEV DALGALAR OLUŞTU
Florya sahilinde ise fırtınanın etkisi ile dev dalgalar oluştu. Dalgalar denizde bulunan taş ve yosunları sahil yürüyüş yoluna taşıdı. Florya Balıkçılar Çarşısı'nda ise esnaf sandalyelerini üst üste bağlayarak önlem aldı. (DHA)

Son Güncelleme: 29.11.2023 12:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176