Boğaziçi Üniversitesi yönetimine YÖK inceleme başlattı

YÖK, Boğaziçi Üniversitesi’nde yeniden yapılandırma kararına tepki gösteren öğrencilerin okula girişinin engellenmesinin ardından üniversite yönetimi hakkında inceleme başlattı.

23 Şubat 2024 Cuma 16:35
Boğaziçi Üniversitesi yönetimine YÖK inceleme başlattı

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü tarafından fakültelerin yeniden yapılandırılma kararı alınmasına karşı düzenlenen protesto ve açıklamalara katılan 10 öğrencinin okula girişi engellendi. Yükseköğretim Kurulu'na (YÖK), bu kararın ardından Boğaziçi Üniversitesi yönetimi hakkında inceleme başlattı.

Okula girişi engellenen üniversite öğrencilerinin kartları da iptal edilirken, okul yönetiminden konuya ilişkin bir açıklama gelmedi.

Sözcü'nün haberine göre, öğrencilerin avukatlar aracılığıyla suç duyurusunda bulunmasının ardından soruşturma Yükseköğretim Kurulu'na (YÖK) gitti.

YÖK, öğrencilerin itirazıyla birlikte savcılıktaki dosya üzerine Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci İnci ve yönetim hakkında inceleme kararı aldı. (elipshaber.com)

Anahtar Kelimeler:
YökBoğaziçiüniversite
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176