'Düğmeyi baştan yanlış iliklediler; yüzde 2 barajının iptal edilmesi hak kaybı neden olur'

Anayasa Mahkemesi tarafından yüzde 2 barajının iptal edilerek genişleten Kamu Birliği Konfederasyonu ve Genç Sağlık Sendikası Genel Başkanı Osman Kaya, "Düğmeyi baştan yanlış iliklediler. Bu iptal ile tüm sendikaların üyelerinin 190 lira toplu sözleşme ikramiyesi alacak olup her ay 348 lira bölgenin hak kaybı yaşanacaktır" dedi.

07 Mart 2024 Perşembe 10:33
'Düğmeyi baştan yanlış iliklediler; yüzde 2 barajının iptal edilmesi hak kaybı neden olur'

Kamu Birliği Konfederasyonu ve Genç Sağlık Sendikası Genel Başkanı Osman Kaya, "Anayasa Mahkemesi yüzde 2 üye barajı üzerindeki sendikalara ay 538 TL olmak üzere ödenen toplu sözleşme ikramiyesi iptal edildi. Bu iptal ile tüm sendikaların üyeleri 190 lira toplu sözleşme ikramiyesi alacak olup her ay 348 lira Bu hak kaybı, memurların sendikalaşma oranında düşüş arızası ile her ay kesilen sendika aidatından daha düşük bir tutarda yatırılan toplu sözleşme ikramiyesi sendikalaşmanın önünü kırmaten başka hiçbir fayda sağlamayacaktır" diye konuştu.

"HAK KAYBİNİN ÖNÜNE GEÇİLMELİ"

Aydın, "Hak ve hukuk mücadelesi kapsamında sendikal örgütlenmeye zarar veriyor, memurun mali haklarında kazanılmış bir haktan mahrum bırakacak bu düzenleme için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ek toplu sözleşme ya da kararname gibi düzenleme ile ilevedilikle reaksiyon gösterimini, bu sorunun çözümü için tüm memur sendikalarını aynı Masanın toplanmasının 120 bin memur üyesiyle, Kamu Birliği Konfederasyonu olarak talep ediyoruz."

"BU MAĞDURİYETİN GİDERİLMESİ İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIZ"

Aydın, "Yüzde 2 barajı ilk çıktığı günden bugüne, Kamu Birliği Konfederasyonu olarak tüm komünistlerimizin antidemokratik bu barajın kadınlar için var gücümüzle mücadele ettik. Birilerinin "sendikal mücadeleyi anlamlandırma" olarak güzelleştirdiği bu haksız rekabet adaletin ve hakkın yılmaz savunucusu oldu. göstermiş olduğumuz emek ve gayreti kalkmanın birlikte oluşan mali hak kaybının giderilmesi yolunda da aynı azim ve kararlılık ile gösteriyoruz. Gerek antidemokratik yüzde 2 barajının çıkartılması de bu barajın kayıplarıyla birlikte tüm sendikalı memurlarda oluşan hak kayıplarının en büyük müsebbibi yetkili konfederasyondur. (DHA)

Anahtar Kelimeler:
Anayasa Mahkemesi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176