Kendisini banka görevlisi olarak tanıtan dolandırıcılar yakalandı

İstanbul’da kendisini banka görevlisi olarak tanıtan 3 şüpheli insanları arayarak 'Hesabınızda şüpheli işlemler var' yalanıyla bu kişilerden aldıkları bilgilerle mevduat hesaplarına erişti.

06 Ekim 2023 Cuma 10:00
Kendisini banka görevlisi olarak tanıtan dolandırıcılar yakalandı

Hesaplardaki paraları, farklı banka hesaplarına aktaran 3 şüpheli çok sayıda kişiyi toplamda 300 bin lira dolandırdı. Şüpheliler yapılan operasyonla yakalanarak gözaltına alındı. 

İstanbul’da 3 şüpheli insanları arayarak kendilerini banka görevlisi olarak tanıttı. Şüpheliler aradıkları kişilere banka hesaplarında şüpheli işlem tespit ettiklerini belirterek bazı sorular sordu. Aldıkları cevaplarla aradıkları kişilerin banka hesaplarına erişen şüpheliler mevduat hesaplarındaki paraları başka banka hesaplarına aktardı. Telefon görüşmesinden sonra hesaplarından para çekildiğini görenler, polise giderek şikayetçi oldu. Şikayet üzerine polis ekipleri tarafından konuyla ilgili inceleme başlatıldı.İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalarda çok sayıda kişiyi 300 bin lira dolandıran 3 şüphelinin kimlikleri ve kaldıkları adresler tespit edildi. Sözkonusu adreslere 20 Eylül’de operasyon düzenlendi. Operasyonda gözaltına alınan 3 şüpheliden 2’si çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken 1 kişi adli kontrol şartıyla serbest kaldı. (DHA)

Son Güncelleme: 06.10.2023 10:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.