Kızılay’dan Gazze’ye kan torbası desteği

Türk Kızılay, sağlık sisteminin çökme noktasına geldiği Gazze’ye kan torbası göndermeye başladığını duyurdu. Kan torbalarının yanı sıra aferez trombosit seti de sevk eden Kızılay, aferez cihazı da göndereceğini bildirdi.

24 Ekim 2023 Salı 16:26
Kızılay’dan Gazze’ye kan torbası desteği

Türkiye’den gönderilen uçaklarla bölgeye acil sağlık malzemesi ve jeneratör desteği sağlayan Türk Kızılay, Gazze’deki hastanelerin ihtiyaç duyduğu bölgeden temin edilmesi mümkün olmayan tıbbi malzemelere de destek veriyor. Kızılay, Sağlık Bakanlığı koordinasyonunda Gazze’ye gönderilen tıbbi malzeme dolu uçaklara kan torbası, aferez trombosit seti ve aferez cihazı planlaması yaparak malzemelerin sevkine başladı.

İlk etapta Kızılay 8 bin kan torbası ile 160 adet aferez tombosit seti gönderen Kızılay, aferez cihazını daha Sağlık Bakanlığı uçağıyla bölgeye ulaştıracak. Kızılay, başta gıda, yakıt, sağlık malzemeleri, ilaç gibi ihtiyaçların bulunduğu Gazze’deki siviller için yardımlarına devam edeceğini açıkladı. (DHA)

Son Güncelleme: 24.10.2023 16:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.