Tohum Otizm Vakfı, umut veriyor

Tohum Otizm Vakfı, araştırmalara göre otizmli bireyler için etkili ve bilimsel temeli güçlü eğitim yaklaşımlardan olan Uygulamalı Davranış Analizi'ni (UDA) yaygınlaştırmak için çalışmalarına devam ediyor. 

31 Ağustos 2023 Perşembe 15:24
Tohum Otizm Vakfı, umut veriyor

TOHUM OTİZM VAKFI UMUT VERİYOR

ABD'nin önde gelen kurumlarından 'Princeton Çocuk Gelişim Enstitüsü' ile 2005 yılından bu yana iş birliği yapan ve Türkiye'de model okulu bulunan Tohum Otizm Vakfı, bugüne kadar yurt dışında Azerbaycan ve İran'da; yurt içinde İstanbul, Konya ve Aydın'da UDA'ya dayalı yaygınlaştırma hizmetlerini sundu.  
Vakıf, yaygınlaştırma hizmetlerini Türkiye'nin farklı illerine de ulaştırarak özel eğitim alanındaki kurumları güçlendirmeyi amaçlıyor.
 
Türkiye'de otizm spektrum bozukluğu olan çocukları erken tanı ve eğitimle topluma kazandırmak, otizmli çocuklar ve ailelerinin eğitim ve sağlık hizmetlerinden eşit şartlarda yararlanabilmelerini sağlamak amacıyla 20 yıldır çalışmalarını sürdüren Tohum Otizm Vakfı, nitelikli eğitimi yaygınlaştırmak için önemli bir adım daha attı. Alanının öncü yaklaşımı olan Uygulamalı Davranış Analizi (UDA) üzerine Kurumsal Danışmanlık Hizmeti sunan Vakıf, bünyesindeki öğretmen ve uzmanların mesleki gelişimini desteklemek isteyen özel eğitim kurumlarına rehberlik ediyor. Konya Özel Derin Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi-Meram Şubesi ile çalışmalarını sürdüren vakıf bilimsel temelli UDA yaklaşımını yaygınlaştırmaya yönelik olarak başta İstanbul olmak üzere Türkiye'nin farklı illerinde de otizmli çocukların özel eğitimini geliştirme çalışmalarına devam ediyor.

DARE MEDYA HABER MERKEZİ

Son Güncelleme: 01.09.2023 00:45
Anahtar Kelimeler:
OtizmTohumVakıf
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.