Dare Toptan

Türklerin Almanya'ya gelişinin 60. yılı anıldı

Alevi Toplumu Hamburg -Mitte'nin (AGH-M) geleneksel kahvaltı etkinliğinde Türkler'in Almanya'ya gelişlerinin 60. yılının hatırları anıldı.

28 Aralık 2022 Çarşamba 12:25
Türklerin Almanya'ya gelişinin 60. yılı anıldı

Alevi Toplumu Hamburg -Mitte'nin (AGH-M) geleneksel kahvaltı etkinliğinin konusu bu kez, Almanya'ya iş gücü olarak gelen ilk neslin yaşadıkları zorluklar ve hikayeleri oldu. Kahvaltıya Sosyal Demokrat Partili (SPD) Ali Şimşek, semtte aktif Wilma Elsig, Dieter Hölterhof ve İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Hüsnü Taştan konuk olarak katıldı.

Katılımın her zamanki gibi sevindirici olduğunu ifade eden AGH-M Başkanı Hülya Semiz Çağrı, “Etkinliğimizde Ali Şimşek ve Wilma Elsig, Türklerin Almanya'ya gelişlerinin 60. yılını doldurması vesilesiyle, buraya gelen ilk kuşağın çektiği zorlukları, hikayelerini anlatacakları ve fotoğraflarla renklendirecekleri projelerini anlattılar. Aynı zamanda, konuklarımız arasında bulunan ilk kuşaktan insanlarla iletişim kurdular” dedi.

Etkinlikte milletvekili Şimşek ayrıca son zamanlarda herkesin mağdur olduğu hayat pahalılığı ve buna yönelik devlet ek bütçesiyle ilgili bilgi vererek, gelir durumuna göre kira yardımı bile alınabileceğini hatırlattı. Aynı zamanda şeker hastalıkları uzmanı olan Dr. Taştan, şeker hastalığıyla ilgili geniş bilgi verirken konukların bu yöndeki sorularını da cevapladı. 

(BHA)

Son Güncelleme: 28.12.2022 14:55
Anahtar Kelimeler:
AleviAlmanya Türkleri
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.