Zeren için toplanan öğrenciler: Ölmek için değil, okumak için buradayız

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bulunan Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında kalan öğrenciler, Aydın'da KYK'da arıza yapan asansörde sıkışarak yaşamını yitiren Zeren Ertaş (22) için toplandı. Öğrenciler tarafından yapılan açıklamada, "Ölmek için değil, okumak için buradayız" denildi.

28 Ekim 2023 Cumartesi 00:04
Zeren için toplanan öğrenciler: Ölmek için değil, okumak için buradayız

Aydın'da KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu’nda arıza yapan asansörde sıkışarak yaşamını yitiren Zeren Ertaş için Kocaeli’nin İzmit ilçesindeki KYK yurtlarında kalan yaklaşık 100 öğrenci, yürüyüş gerçekleştirdi. Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Umuttepe Kampüsü önünde toplanan öğrenciler, sloganlar atarak yaşanan olaya tepki gösterdi. Öğrenciler, güzergahta bulunan yurtların önünde sloganlar atarken bir öğrenci KYK’ya bağlı yurdun önünde "Biz zaten sağlıksız koşullarda, insan onuruna uymayan koşullarda yaşıyoruz ve burada maalesef ki Cumhuriyet'in 100’üncü yılına girerken heyecanla ve mutlulukta değil, acıda birleştik. Bugün, bir kardeşimizin ölümü yüzünden buradayız" ifadelerini kullandı.
'TAHAMMÜLÜMÜZ KALMADI'
Yürüyüşün ardından üniversitenin önünde açıklama yapıldı. KYK’dan taleplerin sıralandığı açıklamada, "Talebimiz nettir; KYK’daki konaklama, beslenme ve ısınma koşulları insan onuruna uygun şekilde yeniden dizayn edilmeli ve düzenlenmelidir. Yurtlarda bir şirket gibi yönetilme mantığından, ticarethane mantığından vazgeçilmeli ve yurt ücretini ödeyemeyen arkadaşlarımız yurtsuz bırakılmamalıdır. Bir çiçeğimizin daha soldurulmasına öğrenciler olarak tahammülümüz kalmadı. Ölmek için değil, okumak için buradayız" ifadelerine yer verildi.
Yapılan açıklamanın ardından Zeren Ertaş için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. (DHA)

Son Güncelleme: 28.10.2023 01:18
Anahtar Kelimeler:
ProtestoKykAydınZeren
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.