30 yıl sonra bir ilk: Ermenistan sınır kapısı insanı yardım için açıldı

1993'ten beri kapalı olan Alican Sınır Kapısı 30 yıl sonra bir ilk yaşanarak açıldı. Ermenistan TIR'lar ile deprem bölgesine insani yardım malzemesi taşıdı.

11 Şubat 2023 Cumartesi 20:14
30 yıl sonra bir ilk: Ermenistan sınır kapısı insanı yardım için açıldı

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türkiye ile deprem yardımı gönderen ülkelerden biri de Ermenistan oldu. Arama kurtarma ekiplerinin Adıyaman’da çalışmalarını sürdürdüğü Ermenistan, Türkiye'ye insani yardımda da bulundu.

Bu amaçla Ermenistan’dan yola çıkan yardım TIR'ları, 1993 yılından beri kapalı olan Iğdır’ın Karakoyunlu ilçesindeki Alican Sınır Kapısı’ndan geçerek deprem bölgesine doğru yola çıktı. Alican Sınır Kapısı 30 senedir kapalı haldeydi.

Sol Haber'de yer alan habere göre, yardım TIR'larının sınırı geçtiğini Ermenistan Dışişleri Bakanlığı Basın Sözcüsü Vahan Hunanyan, “Bugün Ermenistan, Türkiye’ye insani yardım gönderdi. İnsani yardım taşıyan TIR’lar sınırdaki Margara köprüsünü geçerek deprem bölgesine doğru yola çıktı” ifadeleriyle duyurdu.

Ermenistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Vahan Kostanyan da tırların Alican Sınır Kapısı’na girdiği videoyu sosyal medya hesabından paylaştı.

GÖRÜŞMELER SÜRÜYORDU

Alican Sınır Kapısı, Nisan 1993’ten beri kapalı. Türkiye ve Ermenistan ilişkilerinin yeniden normalleşme sürecine girmesiyle sınır kapısının açılması da gündeme gelmişti, ancak kapı kapalı kalmıştı. Uzman ekipler sınırda yer alan 128 metre uzunluğundaki köprünün üçüncü ülke vatandaşlarına açılabilmesi için görüşmelerini sürdürüyordu.

KAYNAK - CUMHURİYET

Anahtar Kelimeler:
ErmenistanDeprem
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.