Amasra'daki maden kazası TBMM'ye raporlanacak!

Amasra'da patlamanın olduğu maden sahasında inceleme yapan TBMM Amasra Maden Kazası Araştırma Komisyonu, 25 Ocak'a kadar TBMM'ye raporu ileteceklerini söyledi.

03 Ocak 2023 Salı 16:18
Amasra'daki maden kazası TBMM'ye raporlanacak!

Halk TV'de yer alan habere göre; Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğü'nde geçen yıl 14 Ekim'de meydana gelen grizu faciasında 42 madenci hayatını kaybetti. Maden kazası sonrası TBMM Amasra Maden Kazasını Araştırma Komisyonu çalışmalara başladı. Komisyon üyeleri, Meclis'teki 8 toplantının ardından Amasra'ya geldi.

Komisyon başkanı Taner Yıldız, yaptığı açıklamada, 8 toplantının sonrasında kazanın yaşandığı bölgeye geldiklerini belirterek, "Herhangi bir şey kapalı kalmaksızın bir komisyon raporunu hazırlayıp, bize verilen 25 Ocak tarihine kadar, bize tanılan 3 aylık süre içerisinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na da raporu vermiş olacağız. Uzman arkadaşlarımızla bizler de çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

Taner Yıldız ve komisyon üyeleri, daha sonra TTK Amasra Müessese Müdürlüğü'nde ana aspiratör tesisleri, merkezi gaz izleme servisi, patlayıcı madde deposu, tahlisiye istasyonu, elektrik atölyelerinde incelemelerde bulundu.

Yaralanan madenci: 28 kişi mağdur

Yıldız'ın sahada inceleme yaptığı sırada yanına gelen maden işçisi Güray Polat, "Ben maden kazasından sonra tedavi almaya başladım, artık bin miligram ilaç kullanmaya başladım. Geceleri ölen ve yaralanan madencilerin üzerime dökülen kanları gözümün önüne geliyor. 28 tane kazalı arkadaşımızı mağdur ettiler, kimse bunu söylemiyor, ne sendikamız ne işverenimiz. Kalanı komple kazalı, 11 tanesi her türlü desteği aldı, psikoloğundan hepsine kadar destekleri aldı. 28 kişi mağdur kaldı. Bu konuda destek bekliyoruz" diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Maden KazasıAmasra
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176