Çanakkale açıklarında göçmenleri taşıyan bot battı; ölü sayısı 22

Çanakkale'nin Eceabat ilçesi açıklarında kaçak göçmen taşıyan bot battı, bölgedeki ekipler arama kurtarmaya başladı.

15 Mart 2024 Cuma 13:15
Çanakkale açıklarında göçmenleri taşıyan bot battı; ölü sayısı 22

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş da konuyla ilgili bir açıklama kaydetti, "Eceabat ilçesi açıklarında bir kaçak göçmen botu battı. Tüm ekiplerimiz bölgesel arama kurtarmaya başladı" dedi.

Arama Kurtarma Derneği (AKUT)de sosyal medyadaki X hesabından yaptığı paylaşımda "Çanakkale ekibimiz, Eceabat açıklarında batan gemide kaybolan mültecileri arama hücrelerini desteklemek için operasyona başlayarak" ifadesine yer verdi. 

7'Sİ BEBEK 22 KAÇAK GÖÇMENİN CENAZESİNE ULAŞILDI

Çanakkale'nin Eceabat ilçesinin 8 mil açığında alabora olup, batan botta ölenlerin sayısı 7'i çocuk olmak üzere 22 kişiye yükseldi. Öte yandan göçmenlerin Eceabat ilçesine bağlı Büyük Kemikli Burnu mevkisinden yola çıktığı ve Yunanistan'a bağlı Semadirek Adası'na gitmeye çalıştıkları öğrenildi.

Çanakkale Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "Eceabat-Gökçeada açıklarında düzensiz göçmenleri taşıyan bot alabora olmuştur. Başta Sahil Güvenlik Komutanlığımız olmak üzere tüm kurumlarımız tarafından arama ve kurtarma çalışmaları devam etmekte olup, ilk belirlemelere göre 2 kişi kendi imkanları kurtulmuş, 2 kişi de Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarılmış olup 22 kişinin de cenazesine ulaşılmıştır" denildi.  (DHA)

Son Güncelleme: 15.03.2024 17:04
Anahtar Kelimeler:
BotGöçmençanakkale
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176