Deva Partili Kavaf'ın danışmanının basına saldırısına tepki büyüyor! Tepkilerden CHP Genel Merkezi de payını aldı

09 Eylül 2023 Cumartesi 14:28
Deva Partili Kavaf'ın danışmanının basına saldırısına tepki büyüyor! Tepkilerden CHP Genel Merkezi de payını aldı

Dare Medya’nın tam bir ay önce ‘Eski kadın bakanı seçildiği Manisa'da seçimden sonra göremeyen vatandaş soruyor"; başlıklı haberimiz yayınlanmış ve site içi tıklanma rekoru kırmıştı.


Dare Medya'nın Manisa'dan seçildiğini unuttu galiba’ başlıklı haberine tek kelime etmeyen DEVA Partisi Manisa Milletvekili Selma Aliye Kavaf açıklama yapma gereği bile duymamıştı.

Kavaf'ın danışmanı ünvanı ile dün gündeme düşen Kadir Cengiz isimli şahısın, ‘Kayıp vekil törende ortaya çıktı’ isimli habere yer veren Medi Medya Şirketler Grubu bünyesinde yer alan www.manisakulishaber.com’u telefonla defalarca arayarak taciz ve sözlü tehditlerde bulunmasına bir anlam verilemedi.
Bu saldırının ardından Manisa'da değişik kesimlerden tepki devam ediyor.

YENİŞEHİRLİOĞLU’DAN TEPKİ

AK Parti Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu da DEVA Partili vekilin danışmanına tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından ‘Medya grubumuzu tehdit ettiler’ başlıklı haberi alıntılayan Yenişehirlioğlu, şu ifadeleri kullandı: “Milletimizin doğru ve tarafsız bilgiye ulaşabilmesi için fedakarca çalışan şehrimizin basın kuruluşlarından Manisa Kulis Haber’e yönelik takınılan tavır ve kullanılan ifadeler kabul edilemez. Mesleğini icra etmeye çalışan basın mensuplarına ve Manisa Kulis Haber Genel Yayın Yönetmeni Ertan Korkmaz’a yapılan menfur saldırıyı kınıyor, geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.” dedi.


Kavaf'ın basın danışmanının milletvekilinin seçimden bu yana Manisa’ya gelmediği yolundaki haberlere aşırı derecede tepki göstererek bir medya grubunu tehdit etmesine Manisa Gazeteciler Cemiyeti ve Demokrat Gazeteciler Yazarlar Derneği’nden tepki geldi.

Basın emekçilerinin temsilcileri "Demokrasinin temel taşlarından biri olan gazetecilerin haber vermesine, görevlerini yapmasına kimse engel olamaz. Hele ki bunu hakaret ve tehditle asla yapamaz. Ne Manisa basınının, ne de bu seviyesizce saldırıya maruz kalmış arkadaşlarımızın yalnız olmadığını ve konunun takipçisi olacağımızın da bilinmesini isteriz. Son olarak, halkın haber alma özgürlüğünün kısıtlanamayacağını, bu tür tehdit ve hakaretler karşısında bahse konu arkadaşlarımızın, Gazeteciler Cemiyeti olarak bizlerin ve Manisa basınının herhangi bir ferdinin geri adım atmayacağını duyuruyor. Basın danışmanının tehdit vari sözlerini şiddetle kınıyor, kendisinden özür bekliyoruz.”

Demokrat Gazeteciler Yazarlar Derneği’nden (DGYD) geldi. DGYD Başkanı Hakan Özen yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Hangi gerekçeyle ve kim tarafından yapılırsa yapılsın bir basın yayın organının aranıp şantaj ve tehdite varan sözleri sarfetmesi affedilemez bir hatadır. Şiddetle kınıyorum.” diyerek meslek örgütleri de tepkilerini kamuoyuyla paylaştılar.

HALKIN BU TEPKİSİNİ TAM BİR AY ÖNCE DARE MEDYA YAPTIĞI HABERLE DUYURMUŞTU

30 GÜN ÖNCE DARE MEDYA'DA YAYINLANAN İŞTE O HABER    OKUMAK İÇİN TIKLA

Danışman Kadir Cengiz’in tehdidine konu olan ‘Kayıp vekil törende ortaya çıktı’ başlıklı haberden bir ay önce 9 Ağustos tarihinde ‘Eski kadın bakanı seçildiği Manisa'da seçimden sonra göremeyen vatandaş soruyor; Manisa'dan seçildiğini unuttu galiba’ başlıklı benzer içerikli haberimiz Dare Medya haber sitemizde yer almıştı. Haberde; “Manisa'dan milletvekili seçildikten sonra bir daha seçim bölgesinde görülemeyen Deva Partili Selma Aliye Kavaf' ı Manisalı seçmenler kendi aralarında ve vatandaşın yanında görmek istediklerini belirtiyorlardı. Kavaf'ın CHP'lilerin oylarıyla seçilmesinden sonra ortalarda gözükmemesi vatandaşlardan tepki alıyor, diğer partilerden seçilen bölge milletvekillerinin hafta sonu programlarında Manisa ve ilçelerini ziyaret ettiklerini belirten vatandaşlar ‘Selma hanımı göremiyoruz, Manisa'dan seçildiğini unuttu galiba’ sitemlerini de iletiyorlar” denilmişti.

09 Ağustos 2023 Çarşamba saat 23:04’de yayınladığımız haber şöyle devam ediyor; “Selma Aliye Kavaf, Denizli’de doğdu, Ankara’da okudu, AK Parti’den Denizli milletvekili oldu, Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı’na getirildi, bakanlıktan alındı, partiden ayrıldı, Deva Partisi kurucuları arasında yer aldı, eşcinsellik hastalıktır dediği için en çok eleştiri aldığı sosyal demokratların şaşkın ve kızgın bakışları arasında CHP 4’üncü sıradan milletvekili seçildi, sokaktaki her 10 kişiden biri değil kendisini, fotoğrafını bile görmemiş… Deva Partisi kurucuları arasında yer alan, kendisini meclise taşıyan Kemal Kılıçdaroğlu’na bedel ödetmeye hazırlanan sosyal demokratların şaşkın ve kızgın bakışları arasında CHP’nin 4’üncü sırasından aday olarak Manisa milletvekili seçilen Selma Aliye Kavaf’ı sokaktaki vatandaşlar tanımadıklarını söylüyor.”

BASINA DANIŞMAN SALDIRISINA TEPKİLERDEN CHP GENEL MERKEZİ VE KILIÇDAROĞLU'DA PAYINI ALDI

Diğer yanda CHP’li Semih Balaban’ın son seçimlerde milletvekili adayı olduğu halde partiler arası anlaşma nedeniyle 5’inci sıraya konması ve seçilememesi, 4’üncü sıradan gösterilen DEVA Partili Selma Aliye Kavaf’ın ise Balaban’ın yerine seçimi kazanıp meclise gitmesinin kızgınlığı devam ediyor. CHP'liler ortaya çıkan bu tablodan sonra şunu da soruyor; “Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi ve Kılıçdaroğlu,  Manisa'da Semih Balaban'ı bu kadın yüzünden mi 5. sıraya koydu, yazık.”
ifadeleri de her yerde konuşuluyor.


DARE MEDYA HABER MERKEZİ

Son Güncelleme: 09.09.2023 15:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.