Eşinin dudağına yumruk atıp, tırnaklarıyla yaralayan kadına ceza

Kayseri'de boşanma aşamasında olduğu kocası S.Y.'nin (30) dudağına yumruk atıp, tırnakları ile yaraladığı gerekçesiyle tutuksuz yargılanan Mürvet Ç. (22), 112 adli gün karşılığı 2 bin 240 TL para cezasına çarptırıldı.

28 Kasım 2023 Salı 14:40
Eşinin dudağına yumruk atıp, tırnaklarıyla yaralayan kadına ceza

Olay, geçen yıl 29 Aralık'ta meydana geldi. İddiaya göre, Mürvet Ç. ile kocası S.Y. arasında boşanma aşamasında oldukları dönemde evdeki eşyalar ve çocukların velayetinin alınması konusunda tartışma çıktı. Mürvet Ç. kocası S.Y.'nin dudağına yumruk attı ve tırnakları ile yaraladı. Şikayet üzerine Mürvet Ç. hakkında 'yaralama' suçundan dava açıldı. Kayseri 12'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasında sanık Mürvet Ç. ile eşi S.Y. hazır bulundu. Şikayetçi olmadığını söyleyen mağdur koca S.Y., "Sanık eski eşim olur. Boşanmadan önce eşya konusunda tartışma çıktı. Eşyalarımı almaya gittim. Bana yumruk attı ve tırnakladı" diye konuştu. 
Sanık Mürvet Ç. ise "Eşimden boşandım. Kesinlikle darbetmedim. Boşanma sürecinde tartıştık. Eve gitmek istedim. Bu yüzden itiş kalkış oldu. Çocuğu vermek istemedim. Bu yüzden şikayetçi olmuş" dedi.
Mahkeme hakimi Birol Küçük, sanık Mürvet Ç.'yi, 'yaralama' suçundan 112 adli gün karşılığı 2 bin 240 TL para cezasına çarptırdı. Hükmün açıklanmasının ise geri bırakılmasına karar verildi.

(DHA)
 

Son Güncelleme: 28.11.2023 15:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176