Kar maskesiyle gelip kuyumcuyu soydu, ormanda yakalandı

Bursa'da, bir gün önce bilezik fiyatı sorduğu kuyumcu dükkanından, silah zoruyla 8 bilezik alıp kaçan kar maskeli şüpheli Emre V., ormanda yakalanıp gözaltına alındı.

06 Aralık 2023 Çarşamba 11:12

Olay, dün saat 11.30 sıralarında, Yıldırım ilçesi Millet Mahallesi'nde meydana geldi. Motosikletini, önüne park ettiği kuyumcu dükkanına giren kar maskeli ve silahlı şüpheli, çalışanlara silah doğrulttu. Elindeki poşeti çalışanlara veren şüpheli, 8 bileziği çalıp kaçtı. Çalışanların ihbarıyla adrese polis ekipleri sevk edildi. Parmak izi alan ekipler, çevredeki güvenlik kameralarını inceledi.

BİLEZİK FİYATI SORMUŞ

Kameraya yansıyan olayla ilgili inceleme başlatan ekipler, şüphelinin 1 gün önce de kar maskesiyle aynı kuyumcu dükkanına gelip bilezik fiyatı sorduğunu belirledi. Plakasız motosikletle olayı gerçekleştirdiği belirlenen şüphelinin, MOBESE ve güvenlik kameralarından izi sürüldü. Şüphelinin en son motosikletle Demirtaş Mahallesi'nde görüldüğünü belirleyen ekipler, bu bölgeye yoğunlaştı. Şüpheli, burada ormanda yakalanıp gözaltına alındı. Emre V. olduğu tespit edilen şüphelinin üzerinde, kuyumcu dükkanından çaldığı belirlenen 8 bilezik ve olayda kullandığı silah ele geçirildi. Gözaltına alınan Emre V.'nin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

300 KAMERA GÖRÜNTÜSÜ İNCELENDİ
Bursa'da, bir gün önce bilezik fiyatı sorduğu kuyumcu dükkanından, silah zoruyla 8 bilezik alıp kaçan kar maskeli şüpheli Emre V.'nin yakalanması ve olayın detayları belli oldu. Polis ekipleri, yaklaşık 300 güvenlik kamera görüntüsü izleyip, plakasız motosikletin marka ve modelini belirledi. Bu marka ve modeldeki motosikletleri satan bayileri gezen polis, yaklaşık 3 ay önce Emre V.'nin 100 bin liraya motosikleti alıp, parasını ödemediği bilgisine ulaştı. Faturadan, Emre V.'nin kimliğini tespit eden polis , şüphelinin altınları aldıktan sonra kaçtığı güzergahı da kamera görüntülerinden tespit etti.

İLK GÜN CESARET EDEMEMİŞ
Ormanda saklandığı sırada polis ekiplerince gözaltına alınan Emre V., İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Yapılan sorgusunda, daha önce yağma suçuna karıştığı öğrenilen Emre V. ifadesinde, tütün işiyle uğraştığını, biriken borçlarını ödeyemediği için böyle bir plan yaptığını, kuyumcuya gittiği ilk gün olayı gerçekleştirmeye cesaret edemediğini, ikinci gün  ise silah zoruyla 8 bileziği alıp kaçtığını söyledi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Emre V., adliyeye sevk edildi. Öte yandan Emre V.'nin lüks bir hayat sürdüğü, sosyal medyada yatla gezerken paylaştığı fotoğraflar dikkat çekti. 

(DHA)
 

Son Güncelleme: 06.12.2023 14:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.