KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) 2023-2024 öğretim yılı yurt başvuru sonuçları açıklandı.

13 Eylül 2023 Çarşamba 14:09
KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu 2023-2024 öğretim yılı yurt başvuru sonuçları açıklandı. KYK yurt başvuru sonuçları duyurusu Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak tarafından yapıldı. Bak, "Yurt yerleştirme sürecinin ilk aşaması tamamlanmıştır. " sözleriyle sonuçların açıklandığını duyurdu. 

KYK YURT SONUÇLARI NEREDEN ÖĞRENİLİR?

KYK yurt sonuçları yapılacak kontrol işlemleri ardından yetkililer tarafından açıklandı.

Kontrol sürecinin en az iki hafa sürmesi planlanan süreçte KYK yurt başvuru sonuçları https://www.turkiye.gov.tr/gsb-yurt-basvuru-sonucu-sorgulama linkinden kontrol edilebilecek.

KYK YURT SONUÇ SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

"YENİ BİR REKORA İMZA ATTIK"

Bak, "Yurt yerleştirme sürecinin ilk aşaması tamamlanmıştır. " sözleriyle sonuçların açıklandığını duyurdu. Osman Aşkın Bak, "İlk aşamada, yüzde 87'lik bir yerleştirme oranı ile yeni bir rekora imza attık" dedi.

Bakan Bak sözlerini şöyle sürdürdü:

Devlet üzerinden sonuçlara ulaşabilirler, yedek yerleştirme olacak. Pazartesi ve Perşembe günü olmak üzere yedek yerleştirmeleri açıklayacağız. Kalan öğrencileri de kısa sürede yerleştirmiş olacağız. 36 ülkenin nüfusundan daha fazla olan Yurt sayılarımızın sayını artırmaya devam edeceğiz. Gençler hayatlarının en önemli kavşağındayken bizler gençlerin yarınlarını müreffeh şekilde planlamaktır.

Son Güncelleme: 13.09.2023 14:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.