Nevşehir merkezli 9 ilde dolandırıcılık operasyonu; 25 gözaltı

Nevşehir merkezli 9 ilde sosyal medya üzerinden 250'den fazla kişinin 5 milyon TL'sini dolandırdığı belirlenen 25 şüpheli, yakalandı.

09 Ocak 2024 Salı 13:40
Nevşehir merkezli 9 ilde dolandırıcılık operasyonu; 25 gözaltı

İnşaat işçisi M.A., tatil için sosyal medya üzerinden bungalov kiraladı. Daha sonra bungalov kiraladığı kişiler, M.A.'dan yeniden para istedi. Bunun üzerine şüphelenen M.A., polis merkezine başvurdu. Çalışma başlatan Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kira ilanları, oltalama, ödeme sitesi aracılığı ile sosyal medya üzerinden dolandırıcılık yapıldığını belirledi. Nevşehir, Isparta, Mersin, Konya, Samsun, Van, Adana, Osmaniye ve Batman'da 25 şüphelinin 250'den fazla kişinin 5 milyon TL dolandırıldığını tespit etti. Şüpheliler hakkında gözaltına kararı verildi. 25 şüpheli gözaltına alınırken, adreslerde yapılan aramalarda 500 bin TL, 2 ruhsatsız silah, 50 mermi ve çok sayıda dijital materyal ele geçirildi. Suç örgütü lideri olduğu öne sürülen Ali Can Ö.'nün aralarında bulunduğu 25 şüpheli, emniyete götürüldü. Şüphelilerden 6'sı ifadeleri sonrası serbest bırakılırken, diğerlerinin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

(DHA)

Son Güncelleme: 09.01.2024 13:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176