Sigara bırakmak isteyenler müjde! Tedavisi ücretsiz oldu

Türkiye'de her yıl 80 bin kişi sigaraya bağlı sağlık sorunları nedeniyle hayatını kaybediyor. Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile her yıl milyonlarca insanın ölümüne neden olan sigara bağımlılığından kurtulmak için gerekli tedavi ücretsiz olacak.

24 Şubat 2024 Cumartesi 11:36
Sigara bırakmak isteyenler müjde! Tedavisi ücretsiz oldu

Sağlık kuruluşlarında sigara bırakma tedavisi ve bu hastalara sağlanan nikotin replasman preparatları ile ilaçlar 500,000 adetle sınırlı olmak üzere ücretsiz olabilecek. Resmi Gazete'deki karar ile söz konusu hastaların aldığı tedavi ve ilaçlar, kamu hizmetlerinden ücretsiz veya indirimli yararlanabileceklerin tespitine yönelik 4736 sayılı kanun hükmünden muaf tutuldu.

80 bin kişinin ölümüne neden oluyor
Sağlık sorunlarına yol açan sigara kullanımı, her yıl dünya genelinde 8 milyon, Türkiye'de ise 80 bin kişinin ölümüne neden oluyor. (elipshaber.com)

Anahtar Kelimeler:
SigaraBağımlılıkTedavi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.