Sosyal medyada şehitlere yönelik suç unsurlu paylaşım yapan şüpheli tutuklandı

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, sosyal medyada terör örgütü propagandası ile şehitlere yönelik suç veya suç unsuru içeren paylaşım yapıp, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle gözaltına alınan Hüseyin Can Ayhan, tutuklandı.

27 Aralık 2023 Çarşamba 13:52
Sosyal medyada şehitlere yönelik suç unsurlu paylaşım yapan şüpheli tutuklandı

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ile Siber Suçlarla Mücadele şube müdürlüklerine bağlı ekipler, Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde 12 askerin şehit olmasının ardından, sosyal medyada bölücü terör örgütü PKK/KCK'yı övücü ve destekleyici paylaşımlarda bulunanların tespiti için çalışma yaptı. Ekipler, Hüseyin Can Ayhan'ın, sosyal medya hesabından terör örgütü PKK/KCK propagandası ile şehitlere yönelik suç veya suç unsuru içeren paylaşımlar yaptığını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiğini tespit etti. Belirlenen adrese operasyon düzenleyen ekipler, Ayhan'ı gözaltına aldı. Yapılan aramada çok sayıda dijital materyal ele geçirildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Ayhan, çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

(DHA)
 

Son Güncelleme: 27.12.2023 14:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176