13 kaçak göçmen yakalandı; 2 organizatör tutuklandı

Malatya'nın Darende ilçesinde, polisin durdurduğu hafif ticari araç ile kamyonette Afganistan uyruklu 13 kaçak göçmen yakalandı. Gözaltına alınan 3 organizatör şüphelinden 2’si, tutuklandı.

24 Ekim 2023 Salı 16:33
13 kaçak göçmen yakalandı; 2 organizatör tutuklandı

İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları ile İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerince, Malatya- Kayseri yolunda oluşturulan kontrol noktasında, peş peşe ilerleyen hafif ticari araç ile kamyonet durduruldu. Kamyonette, yurda yasa dışı yollarla girdiği belirlenen Afganistan uyruklu 13 göçmen yakalandı. Bir miktar uyuşturucu ele geçirilen hafif ticari araçtaki 3 organizatör şüphelisi ise gözaltına alındı.
Kaçak göçmenler, sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi. İşlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede mahkemeye çıkarılan 3 şüpheliden 2’si tutuklandı, diğeri ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. 
(DHA)

Son Güncelleme: 24.10.2023 16:53
Anahtar Kelimeler:
GöçmenKaçakMalatya
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176