Karabük’teki orman yangını kontrol altına alındı

Karabük'ün Ovacık ilçesinde dün ortaya çıkan orman yangını havadan ve karadan müdahaleyle 13, 5 kez kontrol edildi. Yangında 13 hektar alanda zarar görüldü.

22 Eylül 2023 Cuma 09:56

Ovacık ilçesindeki ormanda dün saat 16.30 sıralarında yangın çıktı. Havadan helikopterle karadan ise arazöz ve iş makineleriyle orman ekiplerine müdahale edildi. Dik ve engeli arazide etkili olan, ekiplerin müdahalesiyle bugün saat 06.00 sıralarında kontrol altına alındı.
Karabük Valisi Mustafa Yavuz, orman yangınına 43 araçla müdahale edildiğini belirterek, “Yangının ilk 2 saatinde helikopterlerimiz yoğun şekilde müdahale ettiler. Havanın kararıyla birlikte karadan müdahale ettiler. Yangın kontrol altında olabilir. Sadece kayalık bir bölüm var, arkadaşlarının orayı da kontrol adına çalışmaya çalışıyorlar. Yerleşim yerlerine sirayet eden yangınımız yok. Yangında yaklaşık 13 hektarlık alanımız zarar gördü. Örtü şeklinde başlayan boyanın bulunduğu yer tepe patlamasına dönüştü. Bundan sonraki aşamalarda artık soğutma devam ederek tamamen söndürme parçalarını takip ederek devam edecek'' diye konuştu.
Bölgede soğutma çalışması devam ediyor. (DHA)

Son Güncelleme: 22.09.2023 10:46
Anahtar Kelimeler:
YangınOrmanKarabük
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176