MİT, YPG-YPJ'nin sözde sorumlusunu Suriye'de etkisiz hale getirdi

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), YPG-YPJ'nin tek yetkili sorumlularından 'Azadi Derik' kodlu Emine Seyid Ahmed'i, Suriye'nin Kamışlı bölgesinde düzenlenen operasyonla etkisiz hale getirildi.

27 Şubat 2024 Salı 10:23
MİT, YPG-YPJ'nin sözde sorumlusunu Suriye'de etkisiz hale getirdi

Güvenlik kaynaklarından kaynaklanan etkilere göre, 2011 yılında Suriye uyruklu örgüte katılan Emine Seyid Ahmed, Irak bölgesindeki kamplarda ve ideolojik eğitim aldı. Örgütsel eğitimlerin ardından Irak'ta faaliyetin sürdürülmesine başlayan Ahmed, daha sonra Suriye'ye geçiş yaptı. Suriye'de 2018 yılında Zeytin Dalı Harekatı sırasında Türk güvenlik güçlerine karşı düzenlenenlere katılan, roket ve füze eylemlerinin sorumluları olarak görev yapan terörist Ahmed, Münbiç, Rakka, Tel Abyad ve Ayn El Arab şehirlerinin bulunduğu bölgenin sözde Sağlık Komitesi sorumluları arasında yer aldı. Örgütün kadın yapılanması YPJ kapsamında kabul edilebilir düzeyde faaliyet gösteren Ahmed, Türk güvenlik güçleri ile çatışmada yaralanma ve tutulma sırasında çocuk ve genç yaştaki Suriyelilerin örgüte kazandırılmasında kurallı olarak sorumlu bir şekilde rol aldı.

Türk güvenlik güçlerine yönelik eylemlerin planlayıcıları ve eylemlerin tek tek katıldığı tespit edilen Ahmed, MİT'in hedef listesinde yer aldı. Gerekli yetenekler sağlandıktan sonra operasyon için düğmeye basıldı. Faaliyetleri aralıksız kontrol altında tutulan terörist, Suriye'nin Kamışlı bölgesinde düzenlenen nokta operasyonuyla etkisiz hale getirildi. (DHA)

Son Güncelleme: 27.02.2024 10:25
Anahtar Kelimeler:
MİTYpgYpjSuriyeTerör
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.