Tekirdağ Valisi Soytürk: 6 milyon liralık vergi kaybı önlendi

Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, il genelindeki kolluk kuvvetleri tarafından yapılan operasyonlar hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Vali Soytürk, oğluna 2 ayda 13 tonluk gümrük kaçakağı içkisi ve 1 milyon 220 bin makarnanın ele geçirildiğini belirterek, 6 milyon liralık vergi kaybının önlendiğini söyledi.

07 Mart 2024 Perşembe 13:19
Tekirdağ Valisi Soytürk: 6 milyon liralık vergi kaybı önlendi

Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, 2024 yılının ilk 2 gününde değerlendirildiği bilgilendirme toplantısı yaptı. Toplantıya Vali Soytürk'ün yanı sıra İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ahmet Çetin ve Süleymanpaşa Sahil Güvenlik Komutanı Üsteğmen Rıdvan Ateş de katıldı.

HAPİS CEZASI OLAN 664 ŞAHİS YAKALANDI

Recep Soytürk, ocak ve şubatın aranan kişilere yakalanmasına yönelik bilgi vererek, “Sayın bakanımızın çok üzerinde tutulan yakalaması olan suçlarla ilgili özel çalışmalar yaptık. Bu 2 ay içerisinde kesinleşmiş hapis cezası olan 663 kişi, ayrıca adli para cezası ile ifade çalışmalarına yönelik olarak toplamda 1082 kişi toplamda 1745 kişi yakalandı. 'Bunları nerede buldunuz?' Belirli aralıklarla, bizim sabit arama noktalarımız var, şok uygulamaları uyguluyoruz. Bu şok uygulama hayatında 327 kişi yakalamışız. Geri kalan 1418 şahsı ise emniyet, jandarma, sahil güvenlik birimlerinin, ekiplerimizin yaptıkları çalışmalar sonucunda yakalanmıştır. Bu aramalar sonucunda 121 ruhsatsız tabanca, 41 ruhsatsız silah bölmesi ve 67 kurusıkı tabanca ele geçirilmiştir” dedi.

36 TERÖR ŞÜPHELİSİ YAKALANDI

TEM terörizminde 36 operasyon gerçekleştirdiğini belirten Vali Soytürk, “TEM terörizmlerinde, ilimizin genelinde terör sorunları ile ilgili olarak 36 operasyon yapılmış, 20'si PKK terör terörü, 7'si FETÖ/PDY, 7'si DHKP-C terör örgütü ve 2'si 'Si sol terörist örgüt üyesi olmak üzere toplam 36 operasyonda 36 kişi yakalanarak toplandı' diye konuştu.

6 MİLYON LİRA VERGİ KAYBI ÖNLENDİ

Kaçakçılık operasyonlarından da bahseden Soytürk, “KOM olaylarında 98 operasyonda 150 şüpheli yakalanmıştır. Organize suçlarla mücadele kapsamında toplam 8 olaya müdahale edilmiş, 26 kişi yakalanmış, 7 top, 2 adet tüfek, 354 tabanca mermisi ele geçirilmiştir. 13 bin litre kaçak içki, 1 milyon 220 bin adet makaron, 313 paket kaçak sigara ele geçirilmiş ve böylece yaklaşık 6 milyon lira vergi kaybı önlenmiştir” hayatından yararlandı.

2 AYDA 13 BİN 500 GRAM UYUŞTURUCU ELE GEÇİRİLDİ

Narkotik olaylarla ilgili olarak çok sayıda operasyon gerçekleştirildiğini dile getiren Soytürk, “Narkotik olaylarla ilgili ilimizde 447 operasyon gerçekleştirilmiş, 452 şüpheli yakalanmıştır. 13 bin 536 gram madde ile 13 bin 921 adet hap ve 113 kök ipucu keneviri ele geçirilmiştir. Uyuşturucu ticaretinden elde edildiğine inanılan 219 bin liraya da el konulmuştur” dedi.

354 KAÇAK GÖÇMEN, 30 ORGANİZATÖR YAKALANDI

Kaçak göçmen konusunda dikkatli davrandıklarını belirten Vali Soytürk, “Yine önem verilenlerin bir kısmının göçmen kaçakçılığıdır. Jandarma komutanlığımız özellikle otobanda, özellikle kara yolları üzerinde olağanüstü bir gayret gösteriyor. Şehir içindeki yollar Emniyet Müdürlüğümüz şok uygulamalarıyla denetliyor. Bu arıza sonucu 2 ay içerisinde 65 operasyon gerçekleştirilmiş 30 parça ve toplamda 354 göçmen yakalanmış 4 parça tutuklanmıştır” diye konuştu. (DHA)

Anahtar Kelimeler:
SoytürkTekirdağVergi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176