Bakan Yumaklı, TEKNOFEST'te ödül alan gençlerle buluştu

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ankara'da düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nde (TEKNOFEST) tarım teknolojileri alanında ödül kazanan gençlerle bir araya geldi.

06 Ekim 2023 Cuma 12:20
Bakan Yumaklı, TEKNOFEST'te ödül alan gençlerle buluştu

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, TEKNOFEST Ankara 2023 yarışmasında tarım teknolojileri alanında ödül kazanan gençleri kabul etti. Tarımsal üretimde gençler ve kadınların daha fazla yer almaları amacıyla yoğun çalışma yürüttüklerini anlatan Bakan Yumaklı, bu nedenle tarım alanında proje üreten gençleri dinlemek istediğini söyledi. Yumaklı, TEKNOFEST yarışmasına katıldıkları projelerle ilgili gençlerden bilgi alarak, "Tarımda teknolojinin daha fazla kullanımına yönelik bir gidişat var. Artık bazı şeylerin insan gücüyle yapılamayacağını biliyoruz" dedi.
TEKNOFEST yarışmasında başarılı bulunan projelerin neredeyse tamamının daha verimli ve hızlı üretim yapmak, elde edilen verileri analiz etmek ve kayıpları azaltmak üzerine olduğunu belirten Bakan Yumaklı, çiftçilikle uğraşan Tarım Orman Gençlik Konseyi üyeleri ve teknolojiyi üreten TEKNOFEST gençlerini bir araya getirme arzusunda olduklarını söyledi.
Bakan Yumaklı, tarımda teknoloji kullanımıyla ilgili proje üreten gençlerin, bakanlığa bağlı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü'nün (TAGEM) yanı sıra IPARD ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme projeleri konusunda da çalışma yürütebileceğini belirterek, "Gençlerin ve kadınların tarımsal üretimde daha fazla söz sahibi olmasını istiyoruz ama onlar işin daha çok teknoloji kısmında yer alıyor. İkisi birden olsa çok daha iyi olur" ifadelerini kullandı. (DHA)

 

Son Güncelleme: 06.10.2023 12:58
Anahtar Kelimeler:
Bakan YumaklıTeknofest
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176