Davutoğlu: “Erzincan İliç'te olan asla bir kader olarak düşünülemez”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, TBMM'deki grup toplantısında konuştu. Davutoğlu, "Kısa sürede zengin olabilmek, bir külçe altın elde etmek isteyenlere sesleniyorum; medeniyet rant ile değil ahlak ile kurulur" dedi.

14 Şubat 2024 Çarşamba 13:19
Davutoğlu: “Erzincan İliç'te olan asla bir kader olarak düşünülemez”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde düzenlenen grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Dün Erzincan’ın İliç ilçesinde bulunan altın madeninde yaşanan ve 9 işçinin toprak altında kaldığı olaya değinen Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “Erzincan İliç'te olan asla bir kader olarak düşünülemez” ifadesini kullandı.

Bir külçe altın elde etmek isteyenlere seslenen Davutoğlu, “Medeniyet rant ile değil ahlak ile kurulur. Sizler modernitenin açtığı çevre felaketlerinin Türkiye'deki temsilcilerisiniz! Erzincan İliç'te olan asla bir kader olarak düşünülemez. Kısa sürede zengin olabilmek, bir külçe altın elde etmek isteyenlere sesleniyorum; medeniyet altında değil zihinlerde, medeniyet rant ile değil ahlak ile kurulur. Siz tabiata baktığınızda dolar dışında yeşil görmezsiniz. Bizim için Anadolu'nun suyu, toprakları, ateşi ve güneşi azizdir.

Türkiye'de ne kadar felaket varsa 5 baronun elinde gerçekleşiyor. İktidara yakın bir şirketin Kanadalı SSR şirketinin yapısına baktım. Bu şirketin 7.2 milyon dolar vergi borcu silinmiş. Kimin hakkını kimin için siliyorsunuz?

Fırat'ın suyunu siyanürlerle zehirleyenler, bir avuç altın için Mezopotamya topraklarını yok etmeyi göze alıyorsunuz” dedi.

Anahtar Kelimeler:
ErzincanIliçDavutoğlu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176