Devlet Bahçeli: 'Anayasa Mahkemesi başkanı objektifliğini ve tarafsızlığını kaybetmiş'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: Anayasa Mahkemesi başkanı objektifliğini ve tarafsızlığını kaybetmiş, Türkiye'nin yeni yönetim sistemiyle, milli birlik ve kardeşliğine cephe almıştır. Türk devletiyle uğraşma, cesaretin varsa Kandil'e git.

14 Kasım 2023 Salı 11:25
Devlet Bahçeli: 'Anayasa Mahkemesi başkanı objektifliğini ve tarafsızlığını kaybetmiş'

Devlet Bahçeli'nin konuşmasından satır başları şu şekilde;

- "Gazi Meclis, Anayasa Mahkemisi'nin vesayeti altında değildir. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Milletin üstünde ve önünde bir güç de olamaz.

-  Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay arasındaki tartışmalara ilişkin, "Ortada darbe, devlet, rejim ve yargı krizi değil bal gibi Anayasa Mahkemisi'nin yetkilerini aşarak, yasaları ve Anayasa'yı aşındırarak yargısal aktivizmi vardır. Anayasa Mahkemesi yetki alanını genişleterek TBMM'ye ve diğer yüksek yargıya parmak sallamaktadır ve de Anayasa'nın üstünlüğü ilkesini ihlal etmektedir" dedi.

-  Anayasa Mahkemesi başkanı objektifliğini ve tarafsızlığını kaybetmiş, Türkiye'nin yeni yönetim sistemiyle, milli birlik ve kardeşliğine cephe almıştır. Türk devletiyle uğraşma, cesaretin varsa Kandil'e git.

Son Güncelleme: 14.11.2023 12:31
Anahtar Kelimeler:
Devlet Bahçeli
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176