Yeniden Refah Partili Kılıç: Türkiye, Gazze’de insani yardım koridoru açılması için inisiyatif alsın

Yeniden Refah Partisi, Gazze’de Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gözetimde denizden insani yaşam koridoru açılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’na başvuru yaptı. Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, “Türkiye insani yardım koridorunun açılması konusunda zaman yitirmeksizin inisiyatif almak durumundadır” dedi.

18 Ekim 2023 Çarşamba 16:29
Yeniden Refah Partili Kılıç: Türkiye, Gazze’de insani yardım koridoru açılması için inisiyatif alsın

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, parti genel merkezinde İsrail-Filistin gündemine ilişkin basın toplantısı düzenledi. Parti Merkez Yürütme Kurulu’nun Genel Başkan Fatih Erbakan başkanlığında Filistin özel gündemiyle toplandığını belirten Kılıç, “Filistin topraklarında, özelde Gazze'de yoğunlaşan saldırılar katliamdan soykırıma doğru evrilmektedir. Dün gece Gazze'de hastaneye yapılan, çoğu çocuk ve sağlık çalışanı, 500’den fazla insanın ölümüyle sonuçlanan menfur saldırı, soykırım iradesinin somutlaşmış halidir. Bu siyonist soykırımın mimarı İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'dur. ‘Yüzyılın Hitler’i olan Netanyahu suçlu olarak uluslararası hukuk önünde yargılanmalıdır. Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa Birliği ve İngiltere katliamdan soykırıma dönüşen savaş suçlarına gözcülük ve sözcülük yaparken İslam dünyası kınamadan öteye geçmeyen tepkisizliğiyle ile maalesef hayretle izlenmektedir. Arap Ligi ve İslam İş Birliği Teşkilatı'na sesleniyoruz. Gazzeli masumlar, siviller ve çocuklar bir yandan katlediliyor. Öte yandan susuzluktan kırılıyor. Siz de artık somut ve net adımlar atın. Petrol vanalarını kapatın. Doğalgaz vanalarını kapatın. Gazzeli çocukların katledilmesine, susuzluktan kırılmasına, yüzyılın en büyük savaş suçunun işlenmesine karşı kayıtsız, tepkisiz ve sessiz kalmayın” ifadelerini kullandı.

‘TSK’NIN GÖZETİMİNDE AÇILACAK KORİDOR; ÇARESİZLİĞİN GİDERİLMESİ İÇİN KAÇINILMAZDIR’

Yeniden Refah Partisi olarak Gazze halkının çaresizliğine, susuzluğuna, ilaçsızlığına karşı somut bir çıkış yolu önerdiklerini ifade eden Kılıç, “Genel Başkanımız Sayın Fatih Erbakan'ın imzasıyla TBMM Başkanlığı’na başvurumuzu yaptık. Türkiye'nin girişimleriyle Gazze'ye Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) gözetiminde denizden insani yaşam koridoru açılmalıdır. TSK Deniz Kuvvetlerimizin gözetiminde açılacak insani yaşam koridoru Gazze'nin hayata tutunması için masum sivillerin ve çocukların ölümünün durdurulması için susuzluğun, çaresizliğin ve ilaçsızlığın bir nebze giderilmesi için kaçınılmazdır. Elbette ki bu karar Birleşmiş Milletler (BM) ile sağlanacak mutabakata ve TBMM'den çıkarılacak tezkereye bağlıdır. Türkiye, insani yardım koridorunun açılması konusunda zaman yitirmeksizin inisiyatif almak durumundadır. Genel Başkanımızın imzasını taşıyan bu başvuru TBMM’ye teslim edilmiş durumdadır. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin, Sayın Cumhurbaşkanımızın ve TBMM'nin bu talebi hızlı bir şekilde değerlendirmeye alması Gazze'nin yaşama tutunması için kaçınılmaz bir zorunluluk olarak önümüzde bulunmaktadır” dedi.

Öte yandan TBMM Başkanlığı’na gönderilen başvuruda, “Bir açık hava hapishanesine dönen Gazze'deki halka acilen insani yardım ulaştırılması amacıyla, BM kararlarına uygun olarak denizden ulaşılabilecek bir güvenlik koridoru oluşturulması için TSK’nın görevlendirilmesi hususunda aracılığınızı arz ve talep ederiz” ifadelerine yer verildi.

(DHA)

Son Güncelleme: 18.10.2023 16:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176