Ahmet Mücahit Arınç Manisa'dan aday gösterildi

TBMM eski başkanı Bülent Arınç’ın oğlu Ahmet Mücahit Arınç bugün açıklanan listeye göre AK Parti Manisa Milletvekili adayı olarak 4.sırada yarışacak.

09 Nisan 2023 Pazar 19:22
Ahmet Mücahit Arınç Manisa'dan aday  gösterildi

Bir önceki yasama döneminde İstanbul milletvekili olarak görev yapan Arınç’ın isminin Manisa listesinde yer alması AK Parti kulislerinde sevinçle karşılandı.

4 Mart 1986 Manisa doğumlu olan Ahmet Mücahit Arınç; ilkokulu Manisa, ortaokul ve lise eğitimini Ankara’da tamamladıktan sonra 2009 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler Bölümü Siyaset Bilimi’nde lisans derecesi almıştır.

2009-2010 yılı arasında TOBB-Tepav bünyesinde uzman-araştırmacı sıfatıyla çalıştıktan sonra enerji ve petrol sektöründe faaliyet göstermekte olan Turkish Petroleum International Company (TPIC) bünyesine katılmıştır. Burada 2010-2018 yılları arasında sırasıyla Petrol ve Petrol Ürünleri Ticareti Müdürlüğünde Kıdemli Uzman-Genel Müdür Danışmanı, Kurumsal İletişim Koordinatörü ve İstanbul temsilcisi olarak doğrudan Genel Müdürlük makamına bağlı olarak görev yapmıştır.

Görevde olduğu süre içerisinde yurtiçi ve yurtdışı projelerde aktif yer almış, kuruma sağladığı katkılarından dolayı Takdir belgesi ile ödüllendirilmiştir. Kurumunun ve himayelerinde bulunulan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının yönetici ve personel yetkinlik değerlendirme testlerine ve çalışmalarına tabi olup başarılı olmuştur. Ayrıca yurtiçi operasyonlarının idari işlerinin yönetimi, muadil ve muhatap kurumlar nezdinde müzakereler, kurumsallaşma, yenilenme ve iyileştirme çalışmalarının raporlaştırılması ve uygulanabilmesi konularında katkı sağlamıştır.

Üniversite ve sonrasında iş yaşamında çeşitli dernek ve kulüplerde yer almıştır. Avrupa’da Türklerin bulundukları bölgelerde entegrasyon problemlerinin giderilmesi, yerel meclislere ve belediyelere seçilmelerine katkı sağlamak için farkındalık ve lobi oluşturulabilmesi, Irkçılık ve İslamofobi ile mücadele gibi konularda yurtiçi ve yurtdışı organizasyonlarda katılımcı ve organizatör olarak görev almıştır.

2018 genel seçimlerinden sonra TBMM 27. Dönem AK Parti İstanbul Milletvekili olarak görev yapmıştır.

Ülkemizin en önemli stratejik konularının başında gelen Enerji başta olmak üzere Uluslararası İlişkiler bağlamında kendisini geliştirmeye devam etmeyi amaçlayan Arınç, iyi derecede İngilizce bilmekte olup evli iki çocuk babasıdır.

Son Güncelleme: 09.04.2023 19:25
Anahtar Kelimeler:
Ahmet Mücahit Arınç
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176