Dünya Yüzme Şampiyonası’nda trans yüzücülerin kategorisi iptal

Almanya’da başlayacak Dünya Yüzme Şampiyonası’nda trans yüzücüler için açılan ‘Açık Kategori’ yüzme yarışları, hiçbir sporcunun katılmaması sebebiyle iptal edildi.

05 Ekim 2023 Perşembe 12:33
Dünya Yüzme Şampiyonası’nda trans yüzücülerin kategorisi iptal

Dünya su sporları uluslararası federasyonlarından biri olan World Aquatics (FINA), Berlin’de başlayacak Dünya Su Sporları Yüzme Kupası 2023 dahilinde pilot program olarak trans yüzücüler için ‘Açık Kategori’ adıyla ayrı bir kategori açmış ve kayıt almaya başladığını duyurmuştu.
Ancak 3 Ekim'de World Aquatics'ten yapılan açıklamada, "6-8 Ekim tarihlerinde yapılması planlanan Dünya Su Sporları Yüzme Dünya Kupası - Berlin 2023 buluşmasında Açık Kategori yarışmaları için kayıtların kapanmasının ardından, World Aquatics ‘Açık Kategori’ etkinlikleri için herhangi bir kayıt alınmadığını teyit etmektedir” denildi.


AÇIK KATEGORİ ÇALIŞMALARI DEVAM EDECEK
Açıklamada, pilot olarak uygulamaya konulan ‘Açık Kategori’ için çeşitli etkinliklerdeki mesafelerin belirlendiği, resmi kayda açıldığı ancak hiçbir sporcunun kayıt yaptırmadığı belirtildi. World Aquatics, Açık Kategori Çalışma Grubu’nun çalışmalarına devam edeceğini, mevcut bir talep olmasa bile gelecekte Açık Kategori'nin yarışlara dahil edilmesi olasılığını incelemeye devam edeceklerini kaydetti. (DHA)

Son Güncelleme: 05.10.2023 13:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.