Galatasaray’ın UEFA Avrupa Ligi Play-Off Eleme Turu’ndaki rakibi Sparta Prag

UEFA Avrupa Ligi play-off eleme turunda Galatasaray’ın rakibi gerçekleştirilen kura çekimi ile belli oldu. Sarı-kırmızılılar, Çekya ekibi Sparta Prag ile eşleşti.

18 Aralık 2023 Pazartesi 15:19
Galatasaray’ın UEFA Avrupa Ligi Play-Off Eleme Turu’ndaki rakibi Sparta Prag

Şampiyonlar Ligi’nde grubu üçüncü sırada tamamlayarak Avrupa Ligi’nde devam etme hakkını yakalayan Galatasaray’ın play-off eleme turundaki rakibi belli oldu. Galatasaray, Çekya temsilcisi Sparta Prag ile eşleşti. 

Feyenoord - Roma

AC Milan - Rennes

Lens - Freiburg

Young Boys - Sporting Lizbon

Benfica - Toulouse

Braga - Karabağ

Galatasaray - Sparta Prag

Shakhtar Donetsk - Marsilya

PLAY-OFF MAÇLARI ŞUBAT AYINDA

UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarından üçüncü sırada çıkan takımlar ve Avrupa Ligi grubunu ikinci bitirerek turlayan takımlar farklı torbalarda yer aldı. İki ayaklı play-off eleme maçları, 15 Şubat ve 22 Şubat tarihlerinde oynanacak. Mücadeleler sonunda kazanan takımlar, UEFA Avrupa Ligi’nde son 16’da devam edecek. Kaybeden takım ise Avrupa macerasına veda edecek.

Deplasman golü kuralı değil, iki ayak sonunda rakip kaleye daha fazla gol atan takım tur atlayacak. Gol eşitliği olması durumunda iki devreden 30 dakikalık uzatma oynanacak. Burada da eşitlik bozulmazsa kazananı penaltılar belirleyecek.

Son Güncelleme: 18.12.2023 15:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.